18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Güzellik ve Cilt Sağlığı İçin Uzman Tavsiyeleri

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sağlıklı bir şekilde güzelleşmenin ve cilt sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Dr. Aptoula, estetik işlemlerin steril ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Genç yaşta yapılan müdahalelere karşı da uyarılarda bulundu.

‘Estetik İşlemler Cilt Sağlığı İçin Önemli’

Estetik işlemlerin sadece görüntü değişimi amaçlı olmadığını, aynı zamanda cilt sağlığını korumak ve eksiklikleri tamamlamak için yapıldığını dile getiren Dr. Aptoula, bu işlemlerin cildi beslediğini, kollajeni artırdığını ve genç bir görünüm sağladığını belirtti. Ancak, işlemlerin uygulandığı ortamın ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığının önemine dikkat çekti.

‘Kontrolsüz İşlemler Zarar Verebilir’

Botoks ve dolgu işlemlerinin kontrolsüz ortamlarda yapılmasının ciddi risklere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, yanlış uygulamalar sonucunda görme bozuklukları, yüzde asimetriler, dolgu kaymaları ve enfeksiyonlar gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dolgu maddesinin damar içine enjekte edilmesinin en tehlikeli durumlardan biri olduğunu belirtti.

’18 Yaş Altı İşlemler Riskli Olabilir’

Genç yaşta estetik işlemlere başvurmanın olumsuz etkilere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, 18 yaş altındaki bireylerde estetik müdahaleleri kesinlikle önermediklerini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının herkes için uygun olmadığını ve kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık ve Güven İçin Uzman Ellerden Yardım Alın’

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, aşırı ağrı veya endişe verici durumların yaşanması durumunda derhal uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin komplikasyonları artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Evli olmak kaygıyı azaltıyor mu? Bekarlar üzerindeki etkisi şaşırttı

İstanbul Aile Vakfı’nın 4 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, evli bireylerin bekarlara kıyasla daha az kaygılı olduğu tespit edildi. Uzmanlar geciken evliliklerin psikolojik ve fiziksel riskler barındırdığına dikkat çekti.

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?