Trump’tan ilk hamle… ABD’den Küba’ya yaptırım: Listeye yeniden eklendi

Trump, Biden Döneminde İmzalanan Kararnameleri İptal Etti

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk gününde bir dizi başkanlık kararnamesine imza attı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Trump’ın imzaladığı kararnamelerden biri, Biden yönetimi döneminde imzalanan 78 kararname ve yürütmenin iptal edilmesini öngörüyor.

Açıklamaya göre, Trump, Biden yönetimi döneminde imzalanan bir kararnameyi iptal etti ve Küba’yı “teröre destek veren ülkeler” listesine yeniden ekledi.

Bu gelişmeler üzerine, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Trump’ın kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Canel, bu eylemi “alay ve istismar” olarak nitelendirerek, “ABD hükümetinin listelerinin ve tek taraflı baskı mekanizmalarının itibarsızlığını teyit ettiğini” belirtti.

Beyaz Saray’ın 14 Ocak’ta yaptığı açıklamaya göre, Kongreye gönderilen resmi bildirime göre Küba’nın “teröre destek veren ülkeler” listesinden çıkarılacağı duyurulmuştu. Bu kararın ardından, Küba’da bazı tutukluların kademeli olarak serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2015 yılında Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmıştı. Ancak Trump yönetimi, görev süresinin son haftasında Küba’yı yeniden bu listeye eklemişti. Liste, Küba’nın yanı sıra Kuzey Kore, İran ve Suriye’yi de içeriyor.

Related Posts

‘Dokunulmazlık fezlekesinde’ imzası tepki çekti: AKP’li Serap Yazıcı Özbudun yanıt verdi

CHP’li 61 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren 240 fezlekeden oluşan tezkerenin TBMM’ye sunulduğu ortaya çıktı. Gökhan Günaydın’ın paylaştığı belgede CHP listelerinden seçilen ancak AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun’un imzasının bulunması tepki çekti.

Gazze ateşkesinde biraz kuşku biraz umut

 Gazze’de tüm dünyanın beklediği ateşkes, taraflar arasında güvensizlik ve çatışmaların ortasında pamuk ipliğine bağlı. İsrail, Hamas’ın taleplerine kapalı ama müzakere masa-sını terk etmiş değil. İsrail Başbakanı Netanyahu Beyaz Saray’a doğru yola çıkarken, İs-rail müzakere heyeti de Doha’ya vardı.

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

-11 derecede 2 milyon liralık kayısı ağaçlarını bu yöntemle kurtardı

Tekirdağ’da çiftçilik yapan Ali Maden, sıcaklıkların -11 dereceye düştüğü 11-12 Nisan gecelerinde parafin mum yakarak 2 milyon lira tutarındaki kayısı mahsulünü kurtardı.

Falezlerden düşen genç hayatını kaybetti

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde falezlerden düşen yabancı turist hayatını kaybetti. Cenaze, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Çanakalle’de orman alanında yangın

Çanakkale’de bozuk orman alanında çıkan yangına müdahale ediliyor.