Kartalkaya’daki otel yangınında 5 öğrencisini kaybetti: ‘Bundan sonra kayak yapmak benim için çok zor…’

Başkent Kayak ve Doğa Sporları Spor Kulübü Sömestr Kayak Kampı’nda Otel Yangını

Başkent Kayak ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün 2025 Sömestr Kayak Kampı 1’inci dönemi, Kartalkaya’da 18 Ocak Cumartesi günü başladı. Grand Kartal Otel’de konaklayan ve birçoğu amatör olarak kayak sporu ile ilgilenen öğrenciler, yangında alevlerin arasında kaldı.

Eren Bağcı (15), Ömür Kotan (17), Defne Tüzgiray (11), Demir Tüzgiray (8) ve Ayşe Maya Doğan (12) hayatını kaybetti. 36 yıldır Kartalkaya’da 4,5 ile 18 yaş arasındaki öğrencilere ücretsiz kayak dersi veren kayak eğitmeni ve Başkent Kayak ve Doğa Sporları Spor Kulübü Başkanı Metin Güneş, 8’inci kattaki odasında kurduğu merdiven sistemi ile kampta bulunan diğer sporcuları ve birçok tatilciyi sağ kurtardı.

TAZİYE MESAJI

5 öğrencisi ve ailelerini kaybetmenin acısını yaşayan Metin Güneş, yaşamını yitiren öğrencileri için taziye mesajı yayımladı.

Kulübün imzası bulunan taziye mesajında, “Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde çıkan otel yangınında arkadaşlarımız, ailemiz, Eren Bağcı, Ömür Kotan, Defne Tüzgiray, Demir Tüzgiray, Ayşe Maya Doğan ve aileleri Yasemen Boncuk Tüzgiray, Erhan Tüzgiray, Ayşemin Elif Doğan, Mehmet Cem Doğan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

‘BUNDAN SONRA KAYAK YAPMAK ÇOK ZOR’

Metin Güneş, yıllardır 4,5 ile 18 yaş arasındaki çocukların kayak yapması için gönülden çalışan biri olduğunu ve 36 yıldır Kartalkaya’ya gittiğini söyledi. Yangın sırasında 8’inci katta olduklarını söyleyerek, “Yangın sırasında otelin içindeki dumandan değil de açık alandan insanları indirmeye karar verdim. Ben komandoyum, ilk yardım da biliyorum. 8’inci kattaydım. Önce çarşafları birbirine bağladık. Odama hiç tanımadığım insanları aldım. 70 yaşında adam vardı. Ama o sırada 2 öğrencim odadan çıkmış. Çarşaflarla hazırlığımızı yaptık, tedbirleri aldık. Kapının altına da havluları serdim duman girmemesi için. Sonra merdivenin daha iyi olacağını düşündüm. Aşağıdakilerin yardımıyla merdiven tertibatı kurduk. Herkesi merdivenle indirdim. Yükseklik korkusu olan biri vardı. Onu da indirdim” dedi.

Güneş, bundan sonra kayak yapmanın kendisi için çok zor olacağını söyledi.

Related Posts

AKP’li Serap Yazıcı Özbudun’dan CHP’ye tepki: Yıllardan beri aynı yalan dolan siyaseti sürdürüyorlar

AKP’li Serap Yazıcı Özbudun’dan CHP’ye tepki: Yıllardan beri aynı yalan dolan siyaseti sürdürüyorlar

‘Dokunulmazlık fezlekesinde’ imzası tepki çekti: AKP’li Serap Yazıcı Özbudun yanıt verdi

CHP’li 61 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren 240 fezlekeden oluşan tezkerenin TBMM’ye sunulduğu ortaya çıktı. Gökhan Günaydın’ın paylaştığı belgede CHP listelerinden seçilen ancak AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun’un imzasının bulunması tepki çekti.

Gazze ateşkesinde biraz kuşku biraz umut

 Gazze’de tüm dünyanın beklediği ateşkes, taraflar arasında güvensizlik ve çatışmaların ortasında pamuk ipliğine bağlı. İsrail, Hamas’ın taleplerine kapalı ama müzakere masa-sını terk etmiş değil. İsrail Başbakanı Netanyahu Beyaz Saray’a doğru yola çıkarken, İs-rail müzakere heyeti de Doha’ya vardı.

Gazeteci Timur Soykan serbest bırakıldı

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Timur Soykan yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

-11 derecede 2 milyon liralık kayısı ağaçlarını bu yöntemle kurtardı

Tekirdağ’da çiftçilik yapan Ali Maden, sıcaklıkların -11 dereceye düştüğü 11-12 Nisan gecelerinde parafin mum yakarak 2 milyon lira tutarındaki kayısı mahsulünü kurtardı.

Falezlerden düşen genç hayatını kaybetti

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde falezlerden düşen yabancı turist hayatını kaybetti. Cenaze, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.