Ömer Çelik’ten ‘İmralı’ açıklaması: Ziyaret trafiği tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında AK Parti MKYK Toplantısı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 2 saat boyunca AK Parti Konferans Salonu’nda devam etti.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı hakkında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, yapılan toplantıda Bolu’daki yangının tüm detaylarının gün yüzüne çıkarılması için kararlı bir iradenin ortaya konulacağını belirtti.

Çelik’ten Öne Çıkan Başlıklar

  • Otel Yangını: Bolu Kartalkaya’daki yangınla ilgili tüm detayların açığa çıkarılması için kararlı bir irade sergileyeceğiz. Bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Gereken adımların atılması için yargı, idari inceleme ve Meclis komisyonunun işbirliğiyle net bir sonuca ulaşılacaktır.
  • Gazze Ateşkes: Gazze’deki geçici ateşkesin kalıcı bir şekilde sağlanması temel arzumuzdur. Filistin halkının vatanından uzaklaştırılmasına yönelik çabalar kabul edilemez. Gazze, Filistin halkının doğal vatanıdır ve bu gerçeği savunmaya devam edeceğiz.
  • Suriye: Suriye’yi olumsuz bir yöne çekmeye çalışanların yanı sıra ülkeyi bir uydu devlet haline getirmeye çalışanların yanlış olduğunu görüyoruz. Suriye’de kapsayıcı bir yönetim modelinin oluşturulması için destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
  • İmralı Görüşmeleri: İmralı’ya gerçekleştirilen ziyaretlerin sona erdiğini açıklayan Çelik, bundan sonra terör örgütünün tasfiye edilmesine yönelik çağrıların yapılabileceğini belirtti. Bu sürecin bir pazarlık süreci olmadığının altını çizdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına göre, gündemdeki konular titizlikle ele alınmış ve alınacak önlemler hakkında kararlı adımlar atılması kararlaştırılmıştır.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Dağ yürüyüşü kötü sonlandı: 100 metreden yere çakıldı

İtalya’nın Trentino bölgesindeki Val di Fassa vadisinde trajik bir kaza meydana geldi. İtalyan haber ajansı ANSA ile devlet televizyonu RAI’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 yaşında olan bir Çek vatandaşı, Cuma günü öğleden sonra arkadaşlarıyla …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.