Panama Devlet Başkanı’ndan Trump’a ‘kanal’ yanıtı: Konu tartışmaya kapalı

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı Tartışmaya Kapalı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Başkanı Donald Trump’ın Panama Kanalı’na yönelik sözlerini değerlendirdiği haftalık basın toplantısında, kanalın statüsünün tartışılmaz olduğunu belirtti.

AA’nın aktardığına göre, Mulino, Trump’ın açıklamalarını eleştirerek, “Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğu hukuki ve siyasi bir gerçektir. Eğer Trump’ın farklı bir niyeti varsa, bu tartışmaya yol açmaz” dedi. Kanalın Panamalılar için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Mulino, “Kanal Panamalılara ait ve bu gerçek değişmez. Kanalın Panamalılar tarafından yoğun emek ve fedakarlıkla elde edildiği unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

‘TANRI AŞKINA, KANALDA ÇİN ASKERİ YOK…’

Mulino, Kanal geçiş ücretleriyle ilgili sürece de değinerek, “Bu ücretler keyfi olarak belirlenmez. Bu konuda saygı gösterilen ve şeffaf bir süreç mevcuttur” dedi. Trump’ın Çinli asker iddialarına da yanıt veren Mulino, “Panama Kanalı’nda Çin’in herhangi bir rolü olmadığı kesindir. Çin askeri yoktur” diye belirtti.

Ne Olmuştu?

Trump, 22 Aralık’ta Panama Kanalı’nın yüksek ücretleriyle Panama’yı suçlamış ve kanalın düzgün yönetilmediğini savunmuştu. Eski Başkan Jimmy Carter’ın kanalın Panama’ya devredilmesini hata olarak gören Trump, kanalın Panama’nın egemenliği altında olması gerektiğini savunmuştu.

Mulino, Trump’ın bu sözlerine karşı çıkarak, Panama’nın egemenliği ve bağımsızlığının pazarlık konusu olmadığını vurgulamıştı. Panama Kanalı’nın Panama’ya ait olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğini belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Ekrem İmamoğlu’nun mesajını Muharrem İnce açıkladı

CHP’ye katılan Muharrem İnce bugün Silivri’de Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı, Aykut Erdoğdu, Hasan Akgün ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. İnce sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu ve Fatih Altaylı’nın mesajını paylaştı

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Yerapetritis Trablus-Bingazi turuna çıkacak… Libya’nın adımı Atina’yı tutuşturdu

Libya’nın doğusundaki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ve Trablus yönetimi arasındaki 2019 tarihli deniz yetki sınırları anlaşmasını onaylama sinyalleri Atina’da endişe yarattı. Yunan Dışişleri Bakanı Yerapetritis’in Libya ziyaretine hazırlandığı bildirildi.

Leman dergisi çalışanlarına ters kelepçe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan derginin karikatürist, grafiker, müessese müdürü ve yazı işleri müdürünün gözaltına alındığını bildirdi. Yayınlanan görüntülerde, şahısların yere yatırılarak ters kelepçe takıldığı görüldü.