İnek, koyun veya keçi değil: İşte kilosu 1000 liradan satılan en sağlıklı süt

Manda Sütünün Sağlığa Faydaları

Son zamanlarda manda sütü, yüksek besin değerleri sayesinde popülerlik kazanıyor ve sağlık açısından birçok fayda sağlıyor. Genellikle perakende satışlarda kilosu 1000 TL’yi bulabilen manda sütü, diğer süt çeşitlerinden ayrılan özellikleriyle dikkat çekiyor.

Manda sütü, yüksek oranda protein, kalsiyum ve diğer mineraller içerdiği için kemik sağlığını destekler. Ayrıca sindirimi kolaylaştırırken, cilt için faydalı yağlar içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Manda sütünün antibakteriyel özellikleri de vücut direncini artırır.

BÜYÜK EMEK VE ÖZEN GEREKTİRİYOR

Manda yetiştiriciliği, büyük emek ve özen gerektiren bir iş olarak bilinir. Ancak, gençlerin manda yetiştiriciliğine olan ilgisizliği sebebiyle talebin karşılanamadığı belirtiliyor. Üreticiler, manda sütüne talebi karşılamakta zorluk çektiklerini ifade ediyor.

MANDA SÜTÜNÜN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALAR

  • Besin değeri yüksek: Manda sütü, diğer süt çeşitlerine göre daha yüksek besin değerlerine sahiptir. Protein, kalsiyum, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir.
  • Kemik sağlığını destekler: Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Kolay sindirilir: Düşük laktoz içeriği sindirimi kolaylaştırır.
  • Cilt sağlığını destekler: Yüksek yağ içeriği cildi nemlendirir ve yumuşatır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini destekler.
  • Yağ oranı yüksektir ve enerji verir: Yüksek yağ içeriği vücuda enerji sağlar.
  • Zihinsel ve fiziksel gelişimi destekler: Omega-3 yağ asitleri beyin fonksiyonlarına olumlu etki yapar.
  • Antibakteriyel özellikler: Vücut direncini artırır ve enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim problemlerini azaltır: Bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sorunlarını azaltır.
  • Kalp sağlığını destekler: Sağlıklı yağlar kalp sağlığını korur.

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?