Kia, yeni bir benzinli motor geliştiriyor

Yenilikler Haber Merkezi

Kia, 2025 CEO Yatırımcı Günü etkinliğinde geleceğe dönük stratejilerini paylaştı ve dikkat çekici bir motor teknolojisini duyurdu.

Şirket, geleneksel içten yanmalı ve hibrit araçlara entegre edilebilecek modüler bir benzinli motor geliştirdiğini duyurdu.

Yeni motorun öne çıkan özelliklerinden biri, gelecekte çıkacak olan menzil uzatıcılı elektrikli araçlarda enerji üretmek için kullanılacak olması.

YÜKSEK VERİMLİLİK VE ARTIRILMIŞ GÜÇ

Tanıtılan yeni 2.5 T-GDI motor, mevcut 2.5 litrelik üniteye göre yüzde 5 daha yüksek termal verimlilik sunuyor.

Kia yetkilileri, bu motorun güç çıkışında yüzde 12’lik bir artış sağlayacağını belirtiyor.

Bu da motorun 300 beygir gücünü aşacağı anlamına geliyor. Mevcut 2.5 litrelik motor, Sorento modelinde 285 beygir gücü ve K5 GT’de ise 294 beygir gücü üretmektedir. Bu artış, oldukça etkileyici bir gelişim vaat ediyor.

Tork değeri henüz açıklanmamış olsa da her iki modelde de 420 Nm olan tork çıkışının artırılması beklenmektedir.

Kia, yeni motor teknolojileri ile sadece içten yanmalı motorları değil, hibrit sistemleri de kapsamaktadır.

Şirket, yeni nesil hibrit modellerinde daha iyi hızlanma ve elektromotordan içten yanmalı motora geçişlerde daha akıcı bir sürüş deneyimi sunmayı hedeflemektedir.

Related Posts

Robotlar yaşlıların yeni dostu mu? Yapay zeka yaşlıları yalnızlıktan kurtarabilir mi?

Japonya’da Yaşlı Bakımında Robot Devrimi: Teknoloji İnsanın Yerini AlıyorJaponya, dünya genelinde en hızlı yaşlanan nüfusa sahip ülke olarak, yaşlı bakımındaki personel açığını kapatmak için yapay zeka destekli robotlara yöneldi. Japonya Sağlık …

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Windows 11’e eklenecek yapay zeka modeli Microsoft Mu tanıtıldı

Microsoft’un yeni yapay zekâ modeli Mu, Phi Silica’nın küçük ama zeki kardeşi olarak Windows’larda görev alacak.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Milli para atlet Mehmet Emin Eğilmez Tunus’ta altın madalya kazandı

Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmalarında özel sporcu Mehmet Emin Eğilmez, 1500 metrede altın madalya kazandı.

Amazon’dan “yapay zekâ” adımı: Çalışan sayısı azaltılacak

Amazon’dan “yapay zekâ” adımı: Çalışan sayısı azaltılacak