Saldırgan Tengioğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı: ‘Özgür Özel’in girişini ve çıkışını beklemedim’

Saldırı Zanlısı Selçuk Tengioğlu Tutuklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ”kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Adliyede savcıya ifade veren saldırgan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Cezaevinde dahi sürekli hareket ederim. Hareketsiz kalamam. Bankta hareket etmem, sabit kalmamamın doğal bir sonucudur” şeklinde savunma yaptı.

Geçmiş Suçları İfşa Oldu

Emniyetteki ifadesinde, daha önce işlediği suçları da anlatan Tengioğlu, saldırıya ilişkin, “Olay anında hedefimde bir saldırı yoktu. Planladığım bir eylem değildi, anlık bir refleksle gerçekleşti” dedi.

Savcılıkta sorulan sorulara cevap veren Tengioğlu, herhangi birinin kendisine talimat vermediğini ve olayı planlamadığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlarla hayatını sürdürdüğünü ve planlı bir eylemde bulunmadığını ifade etti.

Saldırgan, MASAK raporuyla ilgili sorulara da cevap vererek, paralarını biriktirdiğini ve geçimini sağladığını belirtti. Ani gelişen bir olay olduğunu vurgulayan Tengioğlu, serbest bırakılmayı talep etti.

Related Posts

Siirt’te Polisten kaçan araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Siirt’te polis uygulamasında “dur” ihtarına uymayarak kaçan bir araçta ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde bulundu. Araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

Anket sonucunda çarpıcı sonuç: CHP zirvede, AKP’nin eriyişi sürüyor!

ALF Araştırma, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonucuna göre, CHP zirvedeki yerini korurken, AKP’nin oyları erimeye devam ediyor.

Jandarmaya çarpan aracın sürücüsü öldü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde uygulama yapan jandarma ekiplerinin park halindeki aracına çarpan aracın sürücüsü 82 yaşındaki Kani Tercüman yaşamını yitirdi.

Yolcuları hiçe saydı direksiyon başında kitap okumaya başladı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde seyir halindeyken kitap okuyan minibüs şoförü cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntüler üzerine harekete geçen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, şoförün işine son verdi.

‘Teğmenler’ davasında CHP’li Bağcıoğlu’nun 3 yıl hapsi isteniyor

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde subay andı okuyarak kılıçlı yemin ettikleri gerekçesiyle 5 teğmen ihracının ardından WhatsApp gruplarına teğmenler için protesto çağrısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’nun 3 yıla kadar hapsi istendi.

‘Romanya’yı yeniden büyük yapmak’ isteyen George Simion ülkesinin MAGA başkanı mı olacak?

Romanya’da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu Rumenlerin Birlik İttifakı (AUR) lideri George Simion önde tamamladı. Peki ABD Başkanı Trump hayranı olduğu bilinen Simion’un ülkesi için bir MAGA hareketinin başlangıcı olması mümkün mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir