İktidar, önergelerin tamamını reddetti: Muhalefete geçit yok!

  • Muhalefet Partilerinden Teklifler Geldi

    Görüşmeler sırasında muhalefet partileri çeşitli önergeler sundu. CHP, TRT’deki personelin mali ve özlük haklarının yönetim kurulu tarafından belirlenmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti ancak teklif kabul edilmedi.

    Önerge kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda kurul üyeliklerine atanmaların düzenlenmesi de yer alıyor. İYİ Parti, atananların ilgili alanda eğitim almış olmalarını şart koşarak sınırlama getirilmesini önerdi.

  • Önerge Değerlendirmesi

    AKP’li Komisyon Başkanı Mehmet Muş, İYİ Parti’nin önergesinin önemli olduğunu belirtirken, önergenin detayları üzerine konuştu. Mühendislik, matematik, iletişim gibi alanları sınırlamayı savunan Usta’ya destek verdi.

    CHP ve İYİ Parti’nin TRT ile ilgili diğer önergeleri de iktidar tarafından reddedildi. Tartışmaların ardından yapılan oylama sonucunda önerge kabul edilmedi.

Related Posts

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …

Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de 1977 yılında askeri cunta tarafından kaçırılan bebek 48 yıl sonra DNA sonucu ailesini buldu.