Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski’den İmamoğlu Eleştirisi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sosyal medya erişiminin engellenmesini eleştirdi. Bu durumu “olumsuz bir gelişme” olarak nitelendiren Ossowski, ifade özgürlüğü ve demokratik rekabetin önemine dikkat çekti.

Ossowski, Avrupa Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının olumsuz etkilediğini belirtti. AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için iç reformlarda ilerleme ve demokratik hakların korunmasının şart olduğunu vurgulayan Ossowski, Türkiye’nin AB üyeliği için gereken Kopenhag kriterlerine uyumun önemini vurguladı.

Vize serbestisi konusuna da değinen Ossowski, Türkiye’nin Schengen vizesi alan en büyük ikinci ülke olduğunu ve vize reddedilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca konsoloslukların yoğun başvurularla karşı karşıya olduğunu ve vize süreçlerini hızlandırmak için çaba harcandığını ifade etti.

“Kosova bile kriterleri yerine getirdi, serbest dolaşım hakkına sahip”

Ossowski, Türkiye’nin vizesiz seyahat hakkı elde etmesinin önündeki tek engelin, gereken kriterlerin tamamlanmamış olması olduğunu belirtirken, Kosova’nın kriterleri karşılayarak bu hakkı kazandığını örnek gösterdi. Aracı kurum istismarlarına karşı Türk makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını da belirtti.

“İfade özgürlüğü olmazsa demokrasi eksik kalır”

Ossowski, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya erişim engeliyle ilgili soruları yanıtlarken, muhalefetin özgürce görüşlerini ifade etmesinin demokrasinin temel şartı olduğunu vurguladı. Ayrıca, demokratik rekabetin olmamasının sağlıklı bir siyasi ortamı engellediğine dikkat çekti.

“İmamoğlu’nun tutuklanması diyaloğu zayıflattı”

AB ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari alanlardaki diyalogları vurgulayan Ossowski, göç ve güvenlik başta olmak üzere yeni iş birliği alanlarının ele alındığını belirtti. Ancak İmamoğlu’nun yargı süreci ve sosyal medya erişiminin engellenmesinin endişe yarattığını ifade etti. Ossowski, demokratik reformların ilerletilmesi ve temel hakların korunmasının ilişkilerin derinleşmesi için temel şart olduğunu vurguladı.

Related Posts

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …

Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de 1977 yılında askeri cunta tarafından kaçırılan bebek 48 yıl sonra DNA sonucu ailesini buldu.