SON DAKİKA: Zelenski Trump’ı İstanbul’a davet etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Putin ve Erdoğan İle İstanbul’da Görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, önümüzdeki Perşembe günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geleceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İstanbul’a gelmesi durumunda oraya geçeceğini açıkladı.

Zelenski, İstanbul’daki zirveye eski ABD Başkanı Donald Trump’ı da davet etiklerini söyledi ancak Trump’ın katılımının henüz doğrulanmadığını belirtti.

Yapılacak görüşmelerin savaşın seyrini belirleyebileceğini vurgulayan Zelenski, “Eğer Putin gerçekten İstanbul’a gelirse, ben de orada olacağım” diyerek doğrudan temas olmadan barışın mümkün olamayacağının altını çizdi.

ZELENSKİ, ATEŞKES İSTİYOR

Zelenski, İstanbul’da gerçekleşecek görüşmelerin en önemli sonucunun bir ateşkes anlaşması olmasını beklediğini dile getirdi.

Ateşkes konusunun doğrudan Putin’le müzakere edilmesi gerektiğini savunan Zelenski, “Ateşkes konusunu ancak Putin’le görüşmek anlamlı, çünkü uygulama gücüne sahip tek kişi o” şeklinde konuştu.

Zelenski, “Putin ile görüşmek için herşeyi yapmaya hazırım. Ancak Putin barış, ateşkes ya da müzakere istemiyor. Putin benimle direkt müzakere etmekten korkuyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna tarafı, ABD ve AB’nin İstanbul görüşmeleri başarısız olursa Rusya’ya karşı güçlü yaptırım paketleri açıklamasını bekliyor.

Zelenski, Çin’den 30 günlük ateşkese destek olabilecek sinyaller aldıklarını da belirterek, bu desteğin küresel diplomasi açısından önemli bir adım olacağını dile getirdi.

Related Posts

AKP ve PKK’den barış adı altında yeni ittifak: Cumhuriyet ve laiklik karşıtlığı

PKK, fesih açıklamasında Lozan Barış Antlaşması ve 1924 Anayasası’nı hedefe koydu. AKP’nin söylemleri, barış adı altında yürütülen süreç kapsamında “gizli planlar” olabileceğini önüne serdi.

PKK’nin ‘fesih’ kararı sonrası Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi konuştu: ‘Tüm çabası bugünler içindi’

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın fesih talimatıyla olgunlaşan “Terörsüz Türkiye” süreci, PKK’nin silah bırakma ve fesih kararıyla kritik bir aşamaya ulaştı. Kararda Sırrı Süreyya Önder’e atıf yapılırken, kardeşi Ali Fuat Önder, Önder’in tüm çabasının bugünler için olduğunu belirterek “Maalesef kendisi göremedi” dedi.

Netanyahu: Birliklerimiz hazır, Gazze’ye ‘tam kapasiteyle’ saldıracağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze’ye yönelik saldırıların önümüzdeki günlerde “tam kapasiteyle” devam edeceğini bildirdi.

Minguzzi ailesini tehdit edenlerin 10 yıla kadar hapsi istendi

Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesinin ardından ailesini tehdit eden beş kişi hakkında 10 yıla kadar hapis talep edildi.

25 ilde dolandırıcılık operasyonu: 41 tutuklama

25 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 41 kişi tutuklandı.

Sedat Peker’den Türkiye’ye dönüş mesajı

5 yıldır yurt dışında bulunan Sedat Peker, Türkiye’ye ne zaman döneceğiyle ilgili bir açıklama paylaştı.