Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: 2025’in sağlık trendleri

2025 Sağlık Trendleri ve Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun Değerlendirmesi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı ve uzun bir yaşam için yapılan temel hedefleri ele alarak, 2025’in muhtemel sağlık trendlerini sıraladı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde yayımlanan bugünkü yazısında, 2025 yılında beklenen sağlık trendlerine dikkat çekti. Müftüoğlu, gelecek yılın sağlık alanında nasıl bir değişime yol açacağını şu sözlerle aktardı:

Longevity Yaklaşımı

2025’in en önemli sağlık trendi ‘sağlıklı ve uzun bir yaşam arayışı’ yani ‘longevity yaklaşımı’ olacak. Optimal yaşlanma, yaşlanmayı 80’li hatta 90’lı yaşlara erteleyebilme, biyolojik, psikolojik, bilişsel, metabolik, bağışıklık yaşlanmasını kronolojik yaşla dengeleme; yani yaşlılık sürecini mümkünse orta yaş zindeliği ile eşitleyerek yaşam süresi ile sağlık süresini dengeleme hepimizin ana hedeflerinden biri olacak.”

Estetik Yılı

Müftüoğlu, 2025’te beklenen değişimlere ilişkin bilgiler verdi. Müftüoğlu’nun ifadeleri şu şekilde:

Kozmetolojiden ‘kozmetik dermatoloji’ye evrilen estetik kavramı 2025’te ‘estetik biyoteknoloji’ ve ‘hightech nanomoleküler uygulama ve ürünleri’ gibi kavramları da bünyesine alarak büyük değişimlere gebe olacak. ‘Eksozom bazlı kremler, derin estetik/matrix terapi’ gibi yeni kavramlar gündeme gelecek. Ayrıca sağlık otellerindeki geleneksel spa’ların yerini ‘longevity spaları’ alacak.”

Dijital Sağlık Öne Çıkacak

Müftüoğlu, dijital sağlığın önemini vurgulayarak, “Biyolojik geri bildirim cihazları, nöral stimülasyon teknikleri, uyku terapisi yöntemleri ve benzeri dijital teknolojiler 2025’te daha sık tartışılacak. Kısacası Elon Musk’ın ‘nöral çip teknolojisine’ yönelik çalışmalar daha da hızlanacak.” dedi.

 

 

Related Posts

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Evli olmak kaygıyı azaltıyor mu? Bekarlar üzerindeki etkisi şaşırttı

İstanbul Aile Vakfı’nın 4 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, evli bireylerin bekarlara kıyasla daha az kaygılı olduğu tespit edildi. Uzmanlar geciken evliliklerin psikolojik ve fiziksel riskler barındırdığına dikkat çekti.

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?