ABD’li üst düzey yetkiliden dikkat çeken açıklama: Tel Aviv’in ateşkese yanaşmazsa bedel ödeyecek

ABD’li Yetkili İsrail’in Tutumunu Eleştirdi

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleriyle gerçekleştirilen toplantıda ABD’li yetkililer de yer aldı.

Toplantıya katılan üst düzey bir ABD’li yetkili, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının yenilenmesine ilişkin görüşmelerdeki tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Ayrıca İsrail dahil olmasa bile ABD’nin Suudi Arabistan ile bölgesel anlaşmaya varabileceğini belirtti.

ABD’li yetkili, Gazze’deki esirlerin savaşın devam etmesinin bedelini ödediğine dikkat çekerek, “Esirler için değil, İsrail için de anlaşmazlık büyük bir bedel oluşturacak” dedi.

Haberde adı paylaşılmayan ABD’li yetkili, Husilerle yapılan ateşkesin başlangıç olduğunu vurgulayarak, “İsrail tutumunu değiştirmezse anlaşma İsrail olmadan gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan İsrailli esir yakınları ise ABD’li yetkilinin ifadelerini “geleneksel olarak İsrail’i destekleyen bir müttefikten gelen beklenmedik bir tonda değişiklik” olarak yorumladılar.

Related Posts

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Konya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 61 şahıstan 26’sı tutuklandı.

Ülkeler imzaları attı: Avrupa savaşa hazırlanıyor

Avrupa’da güvenlik dengeleri yeniden şekillenirken, Fransa ile Polonya savunma ve enerji alanlarında tarihi bir iş birliği anlaşması imzalıyor. Anlaşma, nükleer caydırıcılık dahil olmak üzere karşılıklı savunma taahhütleri içeriyor.

Yıldırım düşen doğal gaz hattında yangın söndü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan ve kontrollü devam eden yangın söndü.

Ankara için saat verildi: Valilik ve Mansur Yavaş paylaştı

Ankara’da yarın da kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Meteorolojik duruma ilişkin olarak Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan uyarı geldi.

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 9 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Son anketten çarpıcı sonuçlar: AKP ve MHP seçmeni yeni ‘sürece’ ikna oldu mu?

MetroPOLL Araştırma, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki çağrısıyla başlayan yeni sürece verilen desteğe ilişkin araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir