AKP’li Asuman Erdoğan’ın paylaşım isyanı: ‘Altına ‘zıkkım yiyin’ yazıyorlar’

AKP’li milletvekili ve TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu Oturum Başkanı Asuman Erdoğan, BTK Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gün’e dijital şiddet konusunda yakındı.

“‘ZIKKIM YİYİN’ ŞEKLİNDE ÇOK ACAYİP ŞEYLER”

Erdoğan, siyasetçiler olarak sürekli bir şekilde dijital şiddet yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Vekiller olarak dijital şiddet yaşıyoruz. Paylaşımlarımızın altına yazılan yorumlar; inanılmaz şiddet içerikli. Çok dertli olduğumuz bir konu. Şurada fotoğraf çektirelim, hemen altına ‘Zıkkım yiyin’ şeklinde başlayan çok acayip şeyler. Çok can sıkıcı. Bunlarla ilgili ne yapmak gerekiyor?”

“O KİŞİLERİ ENGELLEYİN”

BTK Başkan Yardımcısı Gün, AKP’li Erdoğan’a konu hakkında şu an için herhangi bir şey yapamadıklarını, vekillerin önce sakin olup ardından o kişileri engelleyerek ihbarda bulunulmasını dile getirdi:

“Bu konuda şu an bir yere gidemiyoruz maalesef. ‘İnternetyardim.org.tr’ ve Alo 141, biz günde üç binden fazla çağrı alıyoruz. Öncelikle sakin oluyoruz, asla karşılık vermiyoruz. Panik hâlindeki kişiye telkin yapıyoruz. Genellikle siber zorbalığın amacı karşılık vermenizi sağlamaya çalışmaktır. Kanıtları, hemen ekran görüntüsünü, mesajları saklayın. Size zorbalık yapanı, zorbalığı yaptığı sosyal ağı ve bunun gibi ilgili platformlardan engelleyin ve (o platforma) ihbar edin”

Related Posts

MİT Başkanı Kalın’dan Suriye’ye sürpriz ziyaret: Şara’yla görüştü

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kalın dün, Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Dışişleri Bakanı Şeybani ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Selame ile Suriye’de görüştü. Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Suriye …

Son Dakika… Eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu cinayeti davasında istenen cezalar belli oldu

Son Dakika Haberi… Şişli’de eski eşi Bahar Aksu’yu öldüren Rüstem Elibol’a ve suç ortaklarına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Rüstem Elibol ve yanındaki üç şüphelinin ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

19 yaşındaki Ecem’in organları, hastalara umut oldu

Niğde’de 6 gün önce rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Ecem Gökkaya’nın (19) beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin kararıyla Ecem’in 4 organı, farklı illerden hastalara bağışlandı.

Trump’ın dünürü Paris’e büyükelçi atandı

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın Paris Büyükelçiliğine aday gösterdiği dünürü Charles Kushner’ı onayladı.

Günde 5 tane üretip ayda 135 bin TL kazanıyor! Siparişlere yetişemiyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde andız ağaçlarından topladığı kozalakların çekirdeklerinden coğrafi işaret tescilli tespihler tasarlayan 54 yaşındaki Mustafa Üstünel, mesleğini 35 yıldır sürdürüyor. Günde 5 tane üreten Üstünel, fiyatı ortalama 900 TL’yi bulan tespitlerin siparişlerine yetişemiyor. Üstünel ayrıca mesleği öğretecek çırak bile bulamıyor.

Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayımladı.