Ani Hava Değişiklikleri İnfluenza Vakalarını Artırıyor

Akıllı Tedavi Yöntemi: İnfluenza ile Mücadele

Kayseri Şehir Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşin Kılınç Toker, ani hava değişikliklerinin influenza vakalarında artışa neden olduğunu belirtti. Uzman, hastalığın tedavisinde kişinin bol sıvı tüketmesi, dinlenmesi ve kendini sıcak-soğuk değişimlerinden koruyarak istirahat etmesinin yeterli olabileceğini söyledi.

Aktif Bir İstanbul Olarak, Tavsiyeler ve Bilgiler

Doç. Dr. Ayşin Kılınç Toker, bu yıl artan influenza vakaları hakkında bilgi verirken, “Bu yıl influenza vakaları fazlasıyla görülüyor. Pandeminin ardından influenza vakaları azalmıştı, ancak ocak ayından itibaren vakalarda bir artış meydana geldi. Bu dönemde uzun süren semptomları olan öksürük, kırgınlık ve kas ağrılarına neden olan influenza vakaları sıkça görülüyor. Hastalığın özelliği olan uzun süreli semptomlara rağmen antibiyotik kullanımı gerektirmemesi, kişilerin 2-3 hafta boyunca sıkıntı yaşamasına neden olabilir. Bu süreçte özellikle mart ve nisan aylarında dalgalı hava sıcaklıklarının, kişilerin kendilerini korumasını zorlaştırdığını görüyoruz. Bu nedenle, hava durumuna bağlı olarak dikkatli olmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Toker, şunları ekledi: “Kişinin influenza ile başa çıkması için bol sıvı tüketmesi, dinlenmesi ve sıcak-soğuk değişimlerinden korunarak istirahat etmesi yeterli olabilir. Hastalığın belirtileri başladığında, antiviral tedaviye erken başlanması gerekebilir. Ancak semptomlar uzun sürerse, semptomatik tedaviler kullanılabilir. En iyi sonuçları elde etmek için istirahat etmek ve yeterli miktarda sıvı tüketmek önemlidir.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ GÖÇ – Sağlık

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?