Baba Mesleği Saat Tamirciliği Yaşatılıyor

Gaziantep’te Antika Saat Tamircisi: Cengiz Altunbaş

Gaziantep’in tanınmış ustalarından merhum Ali Rıza Altunbaş’ın oğlu olan 57 yaşındaki Cengiz Altunbaş, babasından miras kalan 10 metrekarelik dükkanında antika saatleri tamir ederek aşkla mesleğini sürdürüyor.

Babasından öğrendiği saat tamiri mesleğini 50 yıldır sürdüren Altunbaş, eski, bozuk ve antika saatleri, teknolojiye yenilmeden ve zamanın etkilerine karşı koyarak tamir ediyor. Karagöz Mahallesi’nde bulunan dükkanında baba mesleğine sahip çıkan Altunbaş, 16’ıncı yüzyıldan günümüze kadar gelen antika saatleri ustalıkla tamir ediyor.

Bazen günler, bazen haftalar hatta aylar süren tamir süreci sonunda, antika ve değerli saatler, dekoratif anlamda şık ve çalışır durumda sahiplerine geri teslim ediliyor. Altunbaş, mesleğini severek sürdürdüğünü ve her gün heyecanla iş yerini açtığını belirtiyor.

Gaziantep’te antika saat tamirciliği yapan Altunbaş, sabır gerektiren bu mesleği çok sevdiğini ve 60-80 ve 100 yıllık saatlerin tamirini ustalıkla gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Antika saatlerin tamiri ve bakımı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan Altunbaş, geçmişten gelen bu önemli mesleği yaşatmayı amaçlıyor.

Altunbaş, mesleğin zorluğunu vurgulayarak, saatleri tamir edip tekrar çalışır hale getirmenin verdiği mutluluğu tarif ediyor. Kendi deyimiyle, bozuk bir saati tamir edip tekrar çalıştırmak, ona büyük bir haz veriyor.

Cengiz Altunbaş, Gaziantep’te antika saatlerin kurtarıcısı olarak, dedelerden ve babalardan kalan değerli saatleri yeniden hayata döndürmeye devam ediyor.

Related Posts

Donald Trump’ın ilk 100 günü küresel ekonomiyi nasıl etkiledi? Küresel resesyon riski çok yüksek!

Piyasalarda ticaret müzakerelerindeki iyimserlikle bir toparlanma görülse de ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk 100 gününün ardından yatırımcılar varlık fiyatlarının sürdürülebilirliği konusunda temkinli. Belirsiz politika ortamı, bazı yatırımcıları farklı varlıklara yönelmeye itiyor. ABD ekonomisinin geleceğine yönelik endişeler ise satış dalgalarına yol açtı.

Bakan Yumaklı: Türkiye’de tarım ve orman sektörü sürdürülebilir bir yapı üzerine oturmuştur

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye’de tarım ve orman sektörü sağlam, sürdürülebilir ve kuvvetli bir yapı üzerine oturmuştur.” dedi.

THY’den Van seferleri açıklaması

Van Ferit Melen Havalimanı’nda yapılacak tadilat çalışmaları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yolcuların mağdur olmaması için Muş ve Ağrı’ya ek seferler planladıklarını açıkladı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir