Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Parkinson Hastaları İçin Özel Merkezler Kuruyor

11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı etkinliğinde Karşıyaka’da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar için özel merkezler kuracaklarını açıkladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda yapılan etkinliğe katılan Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarıyla bir araya gelerek, özel sağlık merkezlerinin kurulması hedeflerini paylaştı. Bu merkezleri sivil toplum kuruluşları, hastalar ve yakınları ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tugay, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti size sunacağız” dedi.

Parkinson Hastalığı için Yeni Binalar Planlanıyor

Geçmiş dönemlerden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara destek verdiklerini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binalar ve tesisler planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Eşrefpaşa Hastanesi’nin bazı avantajlarından da bahseden Başkan Tugay, bu hastalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İzmir’de 10 binin üzerinde Parkinson hastası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Parkinson Hastalığıyla sembolleşen Lale çiçeğini hediye alan Başkan Tugay, etkinlikte müzik dinletisi sunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz ve diğer katılımcıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?