Belarus’ta seçimi Lukaşenko kazandı

Aleksandr Lukaşenko Belarus Cumhurbaşkanlığı Seçimini Yeniden Kazandı

Belarus’ta yapılan sandık çıkış anketine göre mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, oy oranının yüzde 87,6’sını alarak seçimi kazandı.

Belarus devlet televizyonuna göre, seçimlerin ardından yapılan sandık çıkış anketi sonuçlarına göre Lukaşenko açık ara farkla bir kez daha galip geldi.

Diğer adaylar arasında Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov yüzde 2,7, Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 1,8, bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yüzde 1,6 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak ise yüzde 1,2 oranında oy aldı.

Toplamda oy kullananların yüzde 5,1’i ise diğer adaylara oy verdi.

11 bin 948 kişiyle yapılan ankette oy kullanıldığı belirtilirken, Belarus Merkez Seçim Komisyonu ise seçimlere katılım oranının yüzde 85,70 olduğunu açıkladı.

Related Posts

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Ekrem İmamoğlu’nun mesajını Muharrem İnce açıkladı

CHP’ye katılan Muharrem İnce bugün Silivri’de Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı, Aykut Erdoğdu, Hasan Akgün ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. İnce sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu ve Fatih Altaylı’nın mesajını paylaştı

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Yerapetritis Trablus-Bingazi turuna çıkacak… Libya’nın adımı Atina’yı tutuşturdu

Libya’nın doğusundaki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ve Trablus yönetimi arasındaki 2019 tarihli deniz yetki sınırları anlaşmasını onaylama sinyalleri Atina’da endişe yarattı. Yunan Dışişleri Bakanı Yerapetritis’in Libya ziyaretine hazırlandığı bildirildi.