Bolu’daki faciada tutuklanan aşçıdan şoke eden ifade: ‘Yangın tüpüne denk gelmedim’

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını sırasında kahvaltı hazırlamak için 4’üncü kattaki mutfakta bulunan aşçı Faysal Yaver, facia sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

19 kişinin tutuklandığı soruşturmada, yangın anına ilk şahit olan isimlerden olan Yaver’in ifadesinde, “Yangını gördükten dışarı çıkana kadar ki sürede yangın tüpüne denk gelmedim. Bu nedenle de tüple müdahale etme şansım olmadı. Yusuf usta resepsiyon katına geçti. Diğer arkadaşlar telefonla yetkilileri aramaya çalışıyordu. Yangını gördükten dışarı çıkana kadar geçen sürede hiçbir zaman yangın alarmı, uyarıcı mekanik ses veyahut söndürmeye yarar su fıskiyesi çalışmadı. Sadece kendi sesimiz ve imkanlarımızla insanları uyandırmaya çalıştık” dediği öğrenildi.

‘HERHANGİ BİR KUSURLU EYLEMİM YOK’

Otelde 1 aydır ve sezonluk olarak çalıştığını ifade eden Yaver, yangını ilk görenlerden biri olduğunu belirterek ifadesinde, şunları söyledi:

“Benim tek görevim, geceden sabaha kadar kahvaltı hazırlamaktır. Benim bu olayda herhangi bir kusurlu eylemim yoktur. Sadece yangını önce görenlerden biriyim. Zaten ilk biz bağırmaya başladık. Elimden geldiğince otelde çalışan görevlilere ve kalan insanlara yardımcı olmaya çalıştım.”

Related Posts

Abdullah Gül, İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, İngiltere’de Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamalarında İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi.

Elmalı’da Hortum, Dolu ve Sel Zarara Yol Açtı

Elmalı’da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi, yollar kapandı, tarım ürünleri zarar gördü.

TBMM’de ‘Ayı’ Tartışması

Mustafa Varank ve Ali Mahir Başarır arasında TBMM’de sert bir tartışma yaşandı.

Osmancık’ta Filistin İçin Yardım Kampanyası

Danişment köyünde toplanan buğdayın satışıyla elde edilen gelir, Filistin halkına bağışlandı.

Patnos’ta Cadde İsimleri Değişti

Patnos Belediyesi, ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerini değiştirdi. Beylerbeyi Caddesi, merhum eski belediye başkanı Ali İhsan Hallaç’ın adıyla anılacak. Ayrıca, isimsiz bir caddeye merhum Salih Ataseven’in ismi verildi.

Bölgeden gelen görüntüler korkunç! Dürziler, öldürdükleri Arapları araba önünde gezdiriyor

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi gruplarla Bedevi Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Gece boyunca süren saldırıların ardından Hecri grubu kent merkezinden çekilirken, öğle saatlerinde karşı saldırıyla 4 kilometrelik ilerleme sağladı. Çatışmaların gölgesinde Dürzi militanların, öldürülen Arapların cesetlerini araç önünde teşhir ettiği görüntüler büyük infial yarattı.