Çay Fidanlarıyla İşlenen Türk Bayrağı, Köyde Gurur Yarattı
Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Çeşmeli köyünde yaşayan Rizeli çay üreticisi Şevki Yılmaz Gürel, bayrağa olan sevgisini çay fidanlarıyla işleyerek köyde dikkat çeken bir ‘Çaydan Türk bayrağı’ oluşturdu.
Babası Adem Gürel’in bakımını üstlendiği düzensiz bahçede peyzaj çalışması yapan Şevki Yılmaz Gürel, öncelikle taş duvar ördü ve zemin düzenlemesi yaptı. Daha sonra odun çubukları kullanarak Türk bayrağı şeklini çizen Gürel, çubuklar arasına babasının ürettiği çay fidanlarını dikti. Fidanlar büyüyüp geliştikçe ortaya etkileyici bir Türk bayrağı görüntüsü çıktı. Gürel’in işleri nedeniyle il dışında olması sebebiyle bahçe bakımı babasına kaldı. Baba Adem Gürel, gururla oğlunun başarısını devraldı.
Baba Gürel, “Çay ile Türk bayrağının bir araya gelmesi gerçekten güzel bir manzara oluşturdu. Oğlumun bahçemde yarattığı bu görüntüyle gurur duyuyorum. Türkiye’nin bayrağını burada görmek beni duygulandırıyor. Çay sembolü ile bayrağın bir araya gelmesi gerçekten gurur verici.” dedi.
Önceden dağınık ağaçlarla kaplı bir tarla olan alanın oğlu tarafından düzenlendiğini söyleyen baba Gürel, “Burada eski halde yıkık dökük bir alan vardı. Oğlum hepsini temizledi ve düzenledi. Her gün yeni şeyler ekledi. Önce bayrağı çizdi, ardından benim çay fidelerimi dikmeye başladı. O çubukları doldurmaya başladığında gerçek bir bayrak ortaya çıktı. Gerçekten çok duygulandım. Onunla gurur duyuyorum ve ne kadar şanslı olduğumu biliyorum” şeklinde konuştu.
Köy sakini Saffet Karakaş ise Türk bayrağının köye ve yapımcı aileye çok yakıştığını belirterek, “Bu bayrağı görmek gerçekten duygulandırıcı. Biz bayrağımıza ve memleketimize çok bağlıyız. Bu bayrak köye ve yapımcı aileye çok yakıştı.” dedi. – RİZE