CHP’nin ‘Özgür Özel’e saldırı araştırılsın’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP liderine yapılan saldırı TBMM’de tartışma yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 4 Mayıs 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziksel saldırının detaylı bir şekilde araştırılmasını öngören önerge, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Görüşmeler öncesinde Yeni Yol Partisi ve İYİ Parti’nin sunduğu araştırma önergeleri ele alındı. Daha sonra CHP grubu, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırının organize olup olmadığının ve arkasındaki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesi” yönünde bir önerge sundu.

CHP: “Saldırı basit bir olay değil”

CHP adına konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaşanan saldırının sadece bireysel bir olay olmadığını, aynı zamanda siyasi muhalefeti hedef alan sistemli bir müdahale olduğunu belirtti. Bakan, “Meclis sessiz kalmamalı, saldırganın arkasındaki güçler ortaya çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yeni Yol ve İYİ Parti: “Siyaset gerginliği yönlendiriyor”

Yeni Yol Partisi adına konuşan Mehmet Emin Ekmen, siyasi gerilimin liderler tarafından belirlendiğini vurgularken, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ise olayın ciddi bir şekilde araştırılmaması durumunda benzer olayların tekrarlanabileceğine dikkat çekti. Türkkan, “Cumhurbaşkanı gereken talimatı verip olayın tüm detaylarını araştırmalı” ifadelerini kullandı.

DEM Parti: “Saldırı bir sistem sorunudur”

DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın, yaşanan saldırının Türkiye’deki siyasi atmosferin bir sonucu olduğunu savundu. “Bu bir kişinin saldırısı değil, sistemsel bir sorunun sonucudur” şeklinde konuştu.

AK Parti: “Gerekli adımlar atıldı, soruşturma devam ediyor”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, güvenlik güçlerinin olaya hızlıca müdahale ettiğini ve konunun yargı tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti. “Şiddetin kaynağı ne olursa olsun kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Önerge reddedildi

Tüm bu gelişmelerin ardından önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP ve diğer muhalefet partileri, alınan kararı eleştirdi.

Related Posts

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …

Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de 1977 yılında askeri cunta tarafından kaçırılan bebek 48 yıl sonra DNA sonucu ailesini buldu.