Çin’de konut fiyatlarında düşüş duruldu

Çin’de Konut Sektörü Durum Değerlendirmesi: Nisan Ayı Verileri Açıklandı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, konut sektöründeki son durumu gösteren Nisan ayı verilerini paylaştı. Verilere göre, ülkedeki 70 büyük şehirde konut fiyatları Mart ayındaki yüzde 0,1’lik düşüşün ardından Nisan ayında değişmeyerek istikrar kazandı.

Mart ayında aylık bazda konut fiyatlarında düşüş kaydedilen 41 şehir bulunurken, Nisan ayında bu sayı 17’ye geriledi. Bu durum, fiyat düşüş trendinin yavaşladığına işaret ediyor.

Yıllık bazda konut fiyatlarında yaşanan düşüş oranı, Mart ayında yüzde 5,0 iken Nisan ayında yüzde 3,7’ye geriledi. Yıllık bazda fiyatlarının düştüğü şehir sayısı ise Mart ayındaki 68’den Nisan ayında 32’ye indi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu ayrıca, değer bazında yeni konut satışlarının yılın ilk üç ayında yüzde 0,4 azaldığını, Nisan ayında ise bu düşüşün yüzde 1,9’a yükseldiğini belirtti. Emlak yatırımları da Ocak-Mart döneminde yüzde 9,9 oranında gerilerken, Nisan ayında yüzde 10,3 düşüş kaydetti.

Yeni konut inşaatlarından hafif bir toparlanma sinyali de geldi. Ocak-Mart döneminde yüzde 24,4 azalma gösteren yeni inşaatlar, Nisan ayında yüzde 23,8 oranında gerileyerek düşüş hızını biraz yavaşlattı.

Açıklanan verilere göre, Çin emlak piyasasında bazı alanlarda düşüş eğiliminin yavaşladığı ancak sektör genelinde toparlanma işaretlerinin henüz sınırlı olduğu görülüyor. Uzmanlar, konut talebini artıracak ekonomik teşviklerin etkisinin ilerleyen aylarda daha belirgin hale gelebileceğini vurguluyor.

Related Posts

İstanbul’a 4 yeni millet bahçesi! Bakan Kurum: Bu aziz şehri güzel yarınlara kavuşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıl Dönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Dolar düşünce yükselmişti: Euroda irtifa kaybı

Döviz kurlarındaki hareketlilik yatırımcılar ve alım-satım yapacaklar tarafından merak ediliyor. İç ve dış piyasaya hakim olmak için yakından takip edilen döviz kurlarında son durum ne? Güncel dolar – euro fiyatları ne kadar? Dolar ne kadar oldu …

Elektrik sayaçları uzaydan okunacak

Türkiye’de bir ilke imza atan Adm-Gdz Elektrik Dağıtım Grubu kırsal kesimdeki aboneleri için uydudan sayaç okuyacak. Sayaçlara modem yerleştirilecek, faturalama uydudan yapılacak.

Teknoloji devi 8 bin kişiyi işten çıkarıyor

Teknoloji sektöründe dalgalanmalar devam ediyor. Teknoloji devi IBM yapay zeka İK departmanının yerini alırken IBM 8 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Rekabet Kurulu, 4 çimento şirketine 76,5 milyon TL ceza kesti

Rekabet Kurulu, hazır beton ve çimento firmalarına yönelik soruşturmayı tamamladı. Kurul, 4 şirkete ceza yağdırdı.

Bakan Uraloğlu: 4 bin 75 yeni köprü inşa ettik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Son 23 yılda 488 kilometre uzunluğunda 4 bin 75 yeni köprü inşa ederek köprü sayısını 10 bin 42’ye, toplam uzunluğu ise 799 kilometreye ulaştırdıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, söz konusu mesafenin turizmin başkenti Antalya’dan Yunanistan’a kadar olan mesafeye ulaştığını ifade etti.