Depremin üstünden 23 ay geçti: Orta hasarlı binalarda yıkım sürüyor

Adana Çukurova İlçesinde Depremin Yıkıcı Etkileri!

6 Şubat depremlerinin ardından Adana’nın Çukurova ilçesinde büyük bir yıkım yaşandı. 11 bina tamamen yıkılırken, 418 kişi hayatını kaybetti. Kent genelindeki 3 bin 279 binanın da ağır hasar aldığı belirlendi. Bu ağır hasarlı binaların tamamı yıkıldı.

Şehir genelinde ise orta hasar alan 4 bin 949 binada yıkım işlemleri başladı. Mahkemelik durumda olan binalarda ise yıkım süreci henüz tamamlanmadı. Ancak yıkımların yüzde 50’sinin tamamlandığı ve Nisan ayı sonuna kadar tüm yıkımların bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.

İHA’nın aktardığı habere göre, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kar yağışı nedeniyle Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde dışındaki tüm ilçelerde yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Karslıoğlu, “Adana’da ağır hasarlı ve yıkılmamış bir bina kalmadı. Orta hasarlı olan ve yıkım kararı alınan binalarda çalışmalar devam ediyor. Adana’da 3 bin 279 ağır hasarlı bina tamamen yıkıldı. Orta hasarlı 4 bin 949 binada ise yıkım işlemleri halen devam etmektedir. Sadece Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerindeki yıkımlar, kar yağışı nedeniyle Nisan ayının ortasında başlayacak. Nisan ayının sonuna kadar Adana’daki tüm yıkımları tamamlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: İHA)

Related Posts

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.

Yandaş medyanın manşeti AKP’li Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’i hatırlattı

Tunç Soyer’in gözaltına alındığı operasyonun Cemil Tugay’ın şikayetiyle başladığını öne sürdüler ama önceki şikâyetler gündeme bile alınmamıştı.

Fahrettin Altun’dan kendisini tehdit eden CHP’li Başarır’a: Ucuz polemikler peşinde

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u tehdit edip, “Öyle bir gün gelecek ki Fahrettin Altun da tarafsız mahkemelerde yargılanacaktır” ifadelerini kullandı. Başarır’ın kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Altun, “Başarır, devlet ciddiyetini ve kamu kurumlarını hedef alan ucuz polemikler peşindedir. Yargıya tehditler savurmak, hakaretle ve iftirayla kurumlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, milletin takdirine bırakılacak bir acziyet göstergesidir” dedi.

İyi Parti’den kanun teklifi: Alican Sınır Kapısı’nın ismi, “Talat Paşa Sınır Kapısı” olarak değiştirilsin!

“Talat Paşa, Türk Milletinin haklı davasını canı pahasına omuzlamış bir kahramandır” 

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı