Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi KKTC’de İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını belirtirken, KKTC’de kurulacak sistemin imza töreninin tarihinin 23 Ocak 2024 olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DE ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz GTH Projesi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını vurgulayarak, “Proje ile mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile teknolojik bağımsızlık sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

“TRAFFIC GÖZETLEME İSTASYONLARININ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa’da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin kurulacağını belirterek, projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve yükleniciliğini HAVELSAN’ın üstlendiğini aktardı. Ayrıca, Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova’daki Trafik Gözetleme İstasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bilgi Kaydedilecek ve GTH Merkezine Gönderilecek

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan Trafik Gözetleme İstasyonlarının GTH’nin ana bileşenlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Trafik Gözetleme İstasyonları sayesinde 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Gemi Trafik Hizmetleri kapsamında herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında merkezlere iletilerek kazaların önlenmesi sağlanacak.” dedi.

“KAZA RİSKLERİNİN TESPİTİ VE UYARILARIN YAPILMASI İÇİN SİSTEM KULLANILACAK”

Bakan Uraloğlu, sistemin çalışma prensiplerine değinerek, “Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

Merkez Bankası’ndan kredi açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarını yayımladı. Ankete göre bankalar, yılın ikinci çeyreğinde işletmelere kullandırdıkları kredilerde genel olarak daha sıkı koşullar …

Borsa güne yükselişle başladı (04 Temmuz 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kazanarak 10.228,39 puandan tamamladı Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 19,72 puan ve yüzde 0,19 artışla 10.248,11 puana çıktı. Bankacılık …

Yola çıkacak sürücüler dikkat! İşte kara yollarında yapılan çalışmalar (03 Temmuz 2025)

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TAG Otoyolu’nun Bahçe-Nurdağı kavşakları 16-18. kilometrelerinde derz değişimi ve üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım Gaziantep-Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü sağlanıyor …

750 milyon dolarlık ‘Eurobond’ ihracı

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi.

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı