Emniyet’ten hakim ve savcılarla ilgili iddialara yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü İddialara Yanıt Verdi: Hakim ve Savcıların Koruma Sayısı Düşürülmedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın hakim ve savcıların korunmalarına ilişkin yeni düzenlemesi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘İçişleri Bakanlığı’ndan tartışmalı koruma kararı! Hakim ve savcılar güvenlik için 155’i arayacak’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Açıklamada koruma hizmetlerinin, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 20’nci maddesi kapsamında yürütüldüğü belirtilerek, koruma kararlarının istihbarat ve terör birimlerinden alınan tehdit bilgileri ile ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda değerlendirildiği vurgulandı.

  • Koruma hizmetleri şu şekillerde uygulanmaktadır:
  • 1. Çağrı Üzerine Koruma
  • 2. Yakın Koruma
  • 3. Özel Koruma

Mevzuat kapsamında terör tehdidi tespit edilen yargı mensuplarına, uygun görülen koruma tedbirlerinin uygulandığı ifade edildi. Ayrıca, koruma kararlarının oy çokluğuyla alındığı ve ilgili kurum/kuruluş temsilcilerinden oluşan bir komisyon aracılığıyla yürütüldüğü belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve maksatlı olduğu vurgulanarak, kurumların hedef alındığı ifadelerine yer verildi. İtiraza konu olan koruma kararları ise Merkez Koruma Komisyonu’nda yeniden değerlendirilmektedir.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Dağ yürüyüşü kötü sonlandı: 100 metreden yere çakıldı

İtalya’nın Trentino bölgesindeki Val di Fassa vadisinde trajik bir kaza meydana geldi. İtalyan haber ajansı ANSA ile devlet televizyonu RAI’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 yaşında olan bir Çek vatandaşı, Cuma günü öğleden sonra arkadaşlarıyla …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.