En Mutlu Köy’de üretime başlandı: 10 kamyon getirildi

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’dan En Mutlu Köy’de Çalışmalar!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın talimatıyla, En Mutlu Köy yerleşkesinde kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Yapısal hataların giderildiği En Mutlu Köy yerleşkesi, bölgenin iklim şartlarına daha uygun hale getirildi. Başkan Kaya’nın çalışmaları yerinde incelemesi sırasında Başkan Yardımcısı Özer İskender, birim müdürleri ve yerleşkede çalışan personel de ona eşlik etti.

“Ekim ve Dikim Faaliyetleri Devam Ediyor”

Yapılan incelemelerin ardından konuşan Başkan Kaya, En Mutlu Köy’de yapılan tadilat çalışmalarını değerlendirerek şunları söyledi:

“En Mutlu Köy’deki seralardan birinde üst havalandırma sorunu yaşanıyordu, bu nedenle fideler zarar görüyordu. Bu sorunu çözmek için daha fazla havalandırma yapıldı. Ayrıca, kış aylarında karın seraların üzerinde birikmesini engellemek için destekleme çalışmaları yapıldı. Sonuç olarak, En Mutlu Köy’de üretimin tekrar başladığını görmek beni çok mutlu ediyor. Bu bölgede herkesin üretime katkı sağlaması, bizleri daha da mutlu edecek.”

“Köylülerimize Dağıtılacak”

Köyde yapılan çalışmaları köylülerle paylaşmak istediklerini belirten Başkan Kaya, seralarda yetiştirilen fidelerin ilçedeki üreticilere dağıtılacağını vurguladı. Ayrıca, tohumculuk faaliyetleri de desteklenecek ve ata tohumlarının kullanımı teşvik edilecek. Üretilen yumurtaların ise Halk Ekmek büfelerinde uygun fiyattan satılacağı duyuruldu.

Üretime Başlandı

En Mutlu Köy’deki seralarda yapılan güçlendirme ve tadilat çalışmalarından sonra çilek, marul, ıspanak, roka ve maydanoz üretimine başlandı. Başkan Kaya, seraları gezip üretilen ürünleri inceledi ve burada çalışan özel gereksinimli bireylerle birlikte çilek ve marul ekimi yaptı.

19 Özel Gereksinimli Birey İstihdam Ediliyor

Ortahisar Belediyesi’nin 11 bin 500 metrekarelik alanda kurduğu En Mutlu Köy yerleşkesinde 4 adet sera, 1 adet tavuk kümesi, ahşap, dokuma, tekstil ve pastacılık atölyeleri bulunmakta. Yerleşkede ziraat mühendisleri, usta öğreticiler ve güvenlik görevlileri bulunurken, 19 özel gereksinimli birey de üretime katkı sağlıyor. Bu özel bireyler, ziraat mühendisleri ve usta öğreticiler eşliğinde çalışıyorlar.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Dağ yürüyüşü kötü sonlandı: 100 metreden yere çakıldı

İtalya’nın Trentino bölgesindeki Val di Fassa vadisinde trajik bir kaza meydana geldi. İtalyan haber ajansı ANSA ile devlet televizyonu RAI’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 yaşında olan bir Çek vatandaşı, Cuma günü öğleden sonra arkadaşlarıyla …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.