Futbola Bursa’nın amatör kulüplerinden biri olan Yolspor’da stoper olarak oynamaya başlayan Altay Bayındır daha sonra Bursaspor ‘un seçmelerine kaleci olarak katılmış ve yeşil beyazlı takımın altyapısında oynamaya başlamıştı.
Futbola başladığı Yolspor’a tekrar dönen Bayındır, Arabayatağıspor kulübünde de forma giydi. Tarihler 2015’i gösterdiğinde ise Ankaragücü’nün altyapısında yer aldı. Altyapıdan A gruba yükselen Altay kısa müddette ekibin kaptanı olma muvaffakiyetini da gösterdi.
Asıl çıkışını ise 2019-2020 döneminin başında sarı lacivertli takıma transfer olmasıyla yakaladı. O devir grubun başında olan Ersun Yanal, Altay Bayındır’ın ekibe kazandırılmasında büyük rol oynadı. Yanal, son devirlerde çok eleştirilen deneyimli kaleci için ise şöyle konuştu.
Ersun Yanal: “Büyük kaleci çok berbat gol yer”
Ersun Yanal, “Büyük kaleci çok berbat gol yer’ diye bir kelam vardır. Muslera, Dünya Kupası’nda topu elinden kaçırdı, kolay gol yedi ve Uruguay elendi. O makus kaleci mi? Asla değil. Altay karakteriyle, çizgisiyle, Fenerbahçe’nin grup kaptanı. Bir sonuç, bir skor Altay’ı yok etmez, etmemeli. Göreceksiniz ileride teknik adam ya da yönetici olarak büyük hizmetlerine devam edecektir. Fenerbahçe çok sıkıntı oyuncu kazanıyor, kolay kaybedilmemeli” sözlerini kullandı.
Yanal ayrıyeten kelamlarına şöyle devam etti: “İnsana yatırım yapmak çok kıymetli. Bu da bir günde olacak bir şey değil. Uzun bir süreç gerektirir ve birçok badirenin atlatılması gerekir. Altay’ı transfer ettiğimizde “Fenerbahçe’de direkt oynayacak ve uzun yıllar hizmet edecek” argümanında bulunmuştuk. Bunu söylerken de Altay’ın son 2-3 yılını değerlendirdik. Daha 20 yaşının başındaydı ve Ankaragücü üzere güçlü, büyük ve güç bir topluluğun kaptanıydı. Türkiye’de çok alışık olmadığımız bir oyuncu profili çiziyordu. Kendi karakterine, kendi kişilik performansına, ruhsal ve toplumsal performansına yatırım yapıyordu” diye konuştı.