Eski dekanın yalanı ortaya çıktı: YÖK kararı verdi

Akdeniz Üniversitesi’nin Eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya’nın Profesörlük Kadrosu İptal Edildi

Akdeniz Üniversitesi’nde eski rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal döneminde rektör yardımcılığı yapan ve Hukuk Fakültesi’nin de uzun yıllar dekanlığını yapmış olan Mehmet Altunkaya’nın profesörlük kadrosu hakkında YÖK Başkanlığı’ndan karar çıktı.

Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan makalelerin gerçekte hiç yayımlanmadığı, diğer bir makalenin de kadroya atanmak için gereken özellikleri taşımadığı halde taşıyormuş gibi gösterildiği ve bir Alman akademisyenin kitabını yüzde 99 oranında kopyaladığı tespit edildi. Bu nedenle Altunkaya’nın profesörlük unvanı iptal edildi ve YÖK Başkanlığı tarafından onaylandı.

Yapılan inceleme sonucunda, profesörlük kadrosuna atanma işlemi geri alınan Altunkaya’nın doçent olarak atanmasına YÖK Yürütme Kurulu tarafından uygun bulundu.

Neden Profesörlük Unvanı İptal Edildi?

Mehmet Altunkaya’nın akademik ünvanlarını hak etmediği ve sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı iddiaları üzerine Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan makalelerin gerçekte yayımlanmadığı, diğer makalenin de gerekli özellikleri taşımadığı belirlendi.

Ağır İntihal ve Kötü Çeviri Şikayeti

Altunkaya’nın profesörlük kadrosuna atanmasında kullanılan kitabın yüzde 99’unun kötü çeviriyle oluşturulduğu tespit edildi. Şikayet üzerine Akdeniz Üniversitesi tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, kitabın çevirisinde ağır intihal ve kötü çeviri yapıldığı sonucuna vardı.

Altunkaya ise iddialara karşı savunmasında, eserin Türkiye’de benzerinin bulunmadığını ve Almanca kaynaklardan yararlandığını belirtti. Ayrıca çeviri programlarının o dönemde bulunmadığını ve aşırı yararlanmanın etik ihlal olmadığını savundu.

Profesörlük Unvanının İptali

Yapılan soruşturma sonucu Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu, 22 Mayıs 2025 tarihinde Mehmet Altunkaya’nın profesörlük kadrosunu iptal etti. Kararda, Altunkaya’nın gerekli nitelik ve sayıda yayına sahip olmadığı, yanıltıcı bilgiler vererek profesörlük kadrosuna atandığı belirtildi. Bu nedenle profesörlük kadrosuna atanma işlemi geri alındı.

Related Posts

Yerinde Dönüşüm projesi bitti mi, uzatıldı mı? Yerinde Dönüşüm projesi son durum Temmuz 2025!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi, afetzedelerin ev ve iş yerlerini güvenli bir şekilde yeniden inşa etmelerine olanak sağlıyor. 30 Haziran 2025’te sona ermesi planlanan proje için başvuru süresinin uzatılıp uzatılmadığı, milyonlarca depremzede tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Yerinde Dönüşüm Projesi bitti mi, yoksa uzatıldı mı? 1 Temmuz 2025 itibarıyla projenin son durumu nedir?

115. dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları || Özel Güvenlik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel güvenlik görevlisi olma hayali kuran binlerce adayın merakla beklediği 115. Dönem Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Temel Eğitim ve 91. Yenileme Eğitimi Sınavı, 29 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen sınavda adaylar, 100 soruluk testle ter döküyor; silahlı adaylar ise ek 25 silah bilgisi sorusuyla mücadele etti. Peki, 115. dönem ÖGG sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 115. dönem Özel Güvenlik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

The Hu, 16 Temmuz’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

The Hu, 16 Temmuz’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

TYT ne zaman bitecek? 2025 TYT’de kaç soru var? TYT kaç dakika sürecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki, TYT ne zaman bitecek? 2025 TYT’de kaç soru var? TYT kaç dakika sürecek?

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı turizme açıldı

Gündemi takip eden bildi: PISA ve TIMSS düzeyinde tasarlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda bu yıl yalnızca akademik başarı değil, güncel olaylar ve toplumsal figürlere dair sorular da dikkat çekti. Milli futbolcu Arda Güler’in tevekkül açıklaması, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in hayatı ve Türkiye’nin yerli savunma sanayii ürünleri olan Hürkuş, Hürjet ve ANKA soruları sosyal medyada ve eğitim çevrelerinde gündem oldu. Öte yandan ALES seviyesindeki mantık sorularının da PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirmelere benzer şekilde tasarlanması dikkat çekti.