Gezi eylemlerine ilişkin Çarşı davasında verilen ikinci beraat hükmünün gerekçeli kararı açıklandı: Dostluk dışında bağ yok

Çarşı Üyeleri İkinci Beraat Kararını Aldı: Gerekçeli Karar Açıklandı

Gezi Parkı olaylarına ilişkin yargılandıkları davada Yargıtay tarafından bozulan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında dokuz yıl sonra verilen ikinci beraat kararına ilişkin detaylar netlik kazandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın kararı sonrasında tekrar görülen Çarşı davasına ilişkin kararını 23 Aralık 2024’te açıkladı. Sanıklar, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütü kurma veya yönetme” ve “örgüte üye olma” suçlarından beraat etti.

Mahkeme, sanıkların Beşiktaş Spor Kulübü taraftarı olduklarını, aralarında yalnızca takım sevgisinden kaynaklanan arkadaşlık ilişkileri dışında örgütsel bir yapıya sahip olmadıklarını belirledi. Çarşı grubunun yasal etkinlikler dışında hiçbir yasa dışı faaliyette bulunmadığı vurgulandı ve Gezi Parkı protestolarının organizatörleri arasında yer almadıkları ifade edildi.

Telefon Görüşmeleri Mahkeme Kararını Etkilemedi

Mahkeme, iddianamede yer alan mağdurların sanıklar hakkında herhangi bir suç iddiası olmadığını belirtti. Dosyada yer alan baz istasyonu tespitlerinin tek başına yeterli olmadığını ve usulüne uygun alınmayan telefon görüşme kayıtlarının geçerli bir delil olmadığını kaydetti. Ayrıca iletişim tespit tutanaklarının da geçerli kabul edilmediği belirtildi.

Şüpheli Durumlarda Sanık Yararlanır

Related Posts

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Ekrem İmamoğlu’nun mesajını Muharrem İnce açıkladı

CHP’ye katılan Muharrem İnce bugün Silivri’de Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı, Aykut Erdoğdu, Hasan Akgün ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. İnce sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu ve Fatih Altaylı’nın mesajını paylaştı

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Yerapetritis Trablus-Bingazi turuna çıkacak… Libya’nın adımı Atina’yı tutuşturdu

Libya’nın doğusundaki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ve Trablus yönetimi arasındaki 2019 tarihli deniz yetki sınırları anlaşmasını onaylama sinyalleri Atina’da endişe yarattı. Yunan Dışişleri Bakanı Yerapetritis’in Libya ziyaretine hazırlandığı bildirildi.