İBB’ye operasyonda 2. dalga… Ekrem İmamoğlu’ndan ilk tepki: ‘Ne oldu? Boş dosyanı dolduramadın mı? Yine mi aldatıldın?’

İBB’de Yolsuzluk Operasyonu Başladı: İSKİ Müdürü ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul Su ve Kanalizasyon Müdürü (İSKİ) Şafak Başa ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay’ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

İmamoğlu’dan İlk Tepki

Sabahın erken saatlerinde başlayan gözaltı dalgasına; Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’dan ilk tepki geldi.

İmamoğlu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Ne oldu? Boş dosyanı dolduramadın mı? Sana ‘turbun büyüğü, dananın kuyruğu’ diyenlerin tuzağına mı düştün? Yine mi aldatıldın?” ifadeleri yer aldı.

İmamoğlu’nun mesajının devamı şu şekilde:

“Aziz Milletim;

Bugün yine bir şafak baskınıyla birçok çalışma arkadaşım, İBB ve İSKİ yöneticileri gözaltına alındılar. Bir avuç muhteris; milletin parasını, tapusunu, diplomasını, haysiyetini, geleceğini yok sayarak, boş dosyaları yalan ve iftira ile doldurmanın peşine düştüler.

16 milyon İstanbullu yürekleri ağzında deprem huzursuzluğu ile yaşamaya çalışırken, bunların derdi İstanbul’un ve ülkenin nimetlerini peşkeş çekmek.

Allah bu aziz milleti bunların gazabından korusun.

Kıymetli Vatandaşlarım;

Bu koşullarda ülkemiz ve milletimiz için huzur yoktur, güven yoktur, bereket yoktur.

Gözaltına alınan arkadaşlarımızın İstanbul’daki kaçak yapılarla mücadele eden, ranta karşı İstanbul’u koruyan, şehrimizi olası büyük depreme hazırlamak için gece gündüz çalışan İstanbul muhafızları olduğunu biliniz. Bu vatansever insanlar ihanet projesi olan Kanal İstanbul’u durdurmak için, İstanbul’u susuz bırakacak girişimleri önlemek için davalar açıp, ruhsatsız yapılara yıkım kararı veren insanlar.

Yargıyı aparata dönüştürenler, Kanal İstanbul’u kime pazarlamışlarsa önündeki engelleri kaldırmak için gözlerini karartarak yeni operasyonlarla millete ihanet etmeyi sürdürüyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Açıkça söyledim ama anlamadılar. Bir kez daha hatırlatayım: “Sen birer birer eksilteceğini sanıyorsun ama biz milyon milyon büyüyoruz!”

Şu çok açık bilinsin ki bu süreçte bütün yol arkadaşlarımızı sonuna kadar savunacağım. Hiç kimse geride kalmayacak. Bu günler gelip geçecek. Bu millet; haksızlığı, hukuksuzluğu kendine yöntem olarak belirleyenleri eninde sonunda evlerine yollayacak.

Aziz Milletim;

Sizleri, siyasi partilerimizin değerli Genel Başkanları’nı, yüksek yargı mensuplarını, herkesi sorumluluk almaya ve devletimizi çürütenlere karşı birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.

Milletimiz büyüktür.”

Ekrem İmamoğlu Twitter Hesabı

Neler Yaşandı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

53 Kişi Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Evlerde Aramalar Yapıldı

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde arama yapılırken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gülten, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner, Eski Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı Ayhan Koç, eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözde Ongun ve Can Akın Çağlar da Gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında, tutuklu İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un eşi Gözde Ongun ve 19 Mart operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Cevat Kaya da gözaltına alınanlar arasında.

Related Posts

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.

Yandaş medyanın manşeti AKP’li Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’i hatırlattı

Tunç Soyer’in gözaltına alındığı operasyonun Cemil Tugay’ın şikayetiyle başladığını öne sürdüler ama önceki şikâyetler gündeme bile alınmamıştı.

Fahrettin Altun’dan kendisini tehdit eden CHP’li Başarır’a: Ucuz polemikler peşinde

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u tehdit edip, “Öyle bir gün gelecek ki Fahrettin Altun da tarafsız mahkemelerde yargılanacaktır” ifadelerini kullandı. Başarır’ın kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Altun, “Başarır, devlet ciddiyetini ve kamu kurumlarını hedef alan ucuz polemikler peşindedir. Yargıya tehditler savurmak, hakaretle ve iftirayla kurumlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, milletin takdirine bırakılacak bir acziyet göstergesidir” dedi.

İyi Parti’den kanun teklifi: Alican Sınır Kapısı’nın ismi, “Talat Paşa Sınır Kapısı” olarak değiştirilsin!

“Talat Paşa, Türk Milletinin haklı davasını canı pahasına omuzlamış bir kahramandır” 

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı