İsrail’den uluslararası hukuka aykırı gözaltı: Avukatsız yargılama!

Küresel Sumud Filosu: Filo Katılımcıları Gözaltına Alındı

Küresel Sumud Filosu, gemilerinden biri hariç tümünün İsrail tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Toplam 443 filo katılımcısının söz konusu operasyonda etkilendiği belirtildi.

Adalah’dan yapılan açıklamada, göçmenlik makamlarının Ashdod limanında gözaltı ve sınır dışı etme işlemlerine katılımcıların avukatlarına önceden haber verilmeden başladığı bildirildi. Bu durum, katılımcıların hukuki temsil haklarını ihlal etmektedir.

Adalah, Küresel Dayanıklılık Filosu’na ait gemilerin yasadışı bir şekilde ele geçirilmesinin ardından başlatılan uygulamaya karşı hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Katılımcıların yasal temsil haklarını savunmak için gereken adımların atılacağı vurgulandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, uluslararası hukuka aykırı bir durumun ortaya çıktığını göstermektedir. Adalah, katılımcıların temel haklarının korunması için gerekli tüm adımları atacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir