Kardeşi Ali Önder açıkladı: İşte Sırrı Süreyya Önder’in siyasete girme sebebi…

Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

18 gün süren yoğun bakım mücadelesinin ardından, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alınan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Önder’in vefatı sanat ve siyaset camiasında derin bir üzüntüye sebep olurken, Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Törende, sanatçı dostları ve kızının gözyaşları arasında konuşan kardeşi Ali Önder, duygusal bir konuşma yaptı.

‘Yaşanılabilir Bir Ülke Bırakmak’

Ali Önder, ağabeyinin terörün sona ermesine yardımcı olmak amacıyla siyasete adım attığını dile getirdi.

Önder, şu sözleri dile getirmişti:

“‘Hiçbir malım mülküm yok. Ceren’e yaşanılabilir bir ülke bırakmak istiyorum’ diyordu. Siyasete giriş nedeni buydu. Eğer burada olsaydı, ‘sevene de sövene de selam olsun’ derdi.”

Kızı, Gözyaşları İçinde Mektubunu Okudu

Törende ilk konuşmayı yapan Sırrı Süreyya Önder’in kızı Ceren Önder Kandemir, babasına yazdığı mektubu gözyaşları arasında okudu.

Ceren Önder Kandemir, şunları belirtti:

“Baba, hayatın renkleri seninle gitti, benim bildiğim hayat sona erdi. Yeni ve korkutucu bir hayat başlıyor. Seni kaybetmekten korkardım. Hastane koridorlarında, bayraksız kalabalıkta bir barış hissettim. Seni asla unutmayacağım.”

Related Posts

Son Dakika… CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da konuştu: Çarşamba günü için adres verdi!

Son Dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da partisinin İl Başkanlığı binası önünde konuştu. Özel, çarşamba günü İstanbul’un Beyazıt ilçesinde miting yapacaklarını duyurdu.

Zafer Partisi’nden ‘o paylaşımlar’ sonrası açıklama: İl Gençlik Kolları Başkanı’ndan ‘Ümit Özdağ’ iddiası

Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları’nın yapmış olduğu ‘Sırrı’ ve ‘sarı torba’ imalı paylaşımları sosyal medyada tepki çekmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Parti tarafından peş peşe açıklamalar geldi.

Gaziantep’te 1,5 ton bozuk et ele geçirildi

Gaziantep’te zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bir iş yerinde yaptığı denetimlerde 1 ton 500 kilo bozuk et ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında soruşturma başlatılırken, etler imha edildi.

Devlet Bahçeli’den ‘yumruklu saldırı’ya bir garip kınama: Özgür Özel’in adını bile anmadı: ‘Bir siyasi kurumun yöneticisi…’

Son dakika haberi… MHP lideri Devlet Bahçeli, AKM çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e “adını anmadan” geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı kınayan Bahçeli, “Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılıp tetkik ve tahkik etaplarının ikmal edilerek şayet varsa ardındaki esrar perdesinin aralanması siyasi ve toplumsal huzur adına zorunluluktur” dedi.

İsrail tüm geçiş noktalarını kapattı: Gazze açlıkla karşı karşıya

İsrail’in 2 aydır tüm geçiş noktalarını kapatmasıyla birlikte tam anlamıyla kıtlığa sürüklenen Gazze Şeridi’nde ciddi gıda sıkıntısı yaşıyor.

Saldırıya uğrayan Özgür Özel’den ilk açıklama

Sırrı Süreyya Önder’e veda törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM çıkışında saldırıya uğradı. Saldırganın 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu olduğu öğrenilirken, daha önce çocuklarını öldürmekten sabıkalı olduğu belirtildi. Saldırı sonrası açıklama yapan Özel ise bir süredir tehditler aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir