Kayseri Büyükşehir’den ekonomiye 70 milyonluk katkı

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri’nin her noktasına sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, diğer yandan şebekede meydana gelen kayıp kaçak oranını 2024 yılında da en minimum seviyede tutmayı başardı.

Kayseri genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçak suları dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetlerini aralıksız şekilde sürdüren KASKİ, 47 bin 500 kişinin bir yıllık su ihtiyacı olan 2 milyon 600 bin metreküp su kaçağının önüne geçti. Titiz çalışmalar neticesinde 70 milyon TL gibi önemli bir tasarruf sağlanmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalar ile hem su kaybının önüne geçilerek sisteme kazandırıldığını hem de yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçildiğini kaydetti.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nün, fiziki su kayıp kaçaklarını önlemek için aralıksız çalıştığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayıp kaçaklarda; su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok neden var. KASKİ’miz tüm ilçelerimizde 360 alt bölgenin, 82’ sinde saha çalışmalarını tamamladı.

Bu bölgelerimizde SCADA sistemi ile takip edilmeye başlanmış olup, son teknolojik cihazlarla arızalar tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile birlikte sistemde yüksek basınç olan alt bölgeler tespit edilerek basınçlar düşürüldü. Bununla birlikte yıl içerisinde 125 adet arıza giderilerek 47 bin 500 kişinin 1 yıllık ihtiyacı olan 70 milyon TL değerindeki 2 milyon 600 bin metreküp su kaçağı önlenmiş oldu. Su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz kentimizin tüm caddelerinde, sokaklarında 2025 yılında da arama tarama ve dinleme faaliyetlerine 7/24 esasına göre devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Related Posts

Suriye’de Dürzilerle çatışmalarda 70’ten fazla can kaybı

Suriye’de Dürzi milislerle hükümete bağlı güçler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalarda en az 73 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

SOHR: Suriye’deki çatışmalarda 2 günde 73 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ceremane, Sahnaya ve Suveyde’de güvenlik güçleri ile silahlı Dürzi grupların çatışmalarında en az 73 kişinin öldüğünü açıkladı.

İstanbul’da gecekondu yangını: Müdahale sürüyor

İstanbul Fatih’te 3 gecekonduda birden yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ediyor.

Pencerede telefonla konuşan Aysun’un acı ölümü: Yanarak can verdi

İzmir’in Beydağ ilçesinde eve ateş açılması sonucu 19 yaşındaki Aysun Candan hayatını kaybetti.

Japonya’da araç çocukların arasına daldı: 7 öğrenci yaralandı, şüpheli gözaltında

Osaka kentinde bir sürücü, aracını okula giden öğrencilerin üzerine sürdü. Yedi çocuğun yaralandığı olayın şüphelisi gözaltına alındı.

Adana’da sıfır otomobil dolandırıcılığı! Ailesine ve patronuna itiraf etti, yaşamına son verdi

Adana’da satış danışmanı S.E. (40) usulsüz satış yaparak müşterilerini dolandırdıktan sonra pişman oldu. Ailesine ve patronuna her şeyi itiraf eden S.E. yaşamına son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir