Kayseri’de evsizlere ‘büyük’ şefkat

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri’de evsizlerin yaşadığı zorluklara çözüm olmak amacıyla Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle önemli adımlar atılıyor. Kış mevsiminin soğuk günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için otellerde barınma imkânı sağlanırken, belediye ekipleri sokakları denetleyerek evsizlerin mağduriyetini en aza indirmeye çalışıyor.

Kayseri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sokakta kalan vatandaşlar için sıcak bir yuva olma amacı güderken, Büyükşehir Belediyesi ise onların ihtiyaçlarını temin ediyor.

Bu kapsamda, 15 Şubat günü akşam saatlerinde, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından otel konaklaması sağlanan T.K. isimli vatandaş, emniyet ekiplerinin yardımıyla otele yerleştirilmesine rağmen, daha sonra otelden kendi isteğiyle ayrıldı.

17 Şubat sabahı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı’ndan aldığı T.K.’yi tekrar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne götürdü. Zabıta ekipleri, buradaki işlemlerin ardından, T.K.’yi yerleştirilmek üzere aynı otele sevk etti.

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, evsizlerin yaşam koşullarını iyileştirmek için bu önemli sorunu çözmek adına sunduğu her türlü imkân, toplumsal dayanışma ve yardımseverliğin en güzel örneğini oluşturuyor. Ancak, sokakta kalanların yerleşim ve toplumsal desteğe kararsızlıkları dikkat çekiyor.

Related Posts

Abdullah Gül, İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, İngiltere’de Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamalarında İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi.

Elmalı’da Hortum, Dolu ve Sel Zarara Yol Açtı

Elmalı’da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi, yollar kapandı, tarım ürünleri zarar gördü.

TBMM’de ‘Ayı’ Tartışması

Mustafa Varank ve Ali Mahir Başarır arasında TBMM’de sert bir tartışma yaşandı.

Osmancık’ta Filistin İçin Yardım Kampanyası

Danişment köyünde toplanan buğdayın satışıyla elde edilen gelir, Filistin halkına bağışlandı.

Patnos’ta Cadde İsimleri Değişti

Patnos Belediyesi, ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerini değiştirdi. Beylerbeyi Caddesi, merhum eski belediye başkanı Ali İhsan Hallaç’ın adıyla anılacak. Ayrıca, isimsiz bir caddeye merhum Salih Ataseven’in ismi verildi.

Bölgeden gelen görüntüler korkunç! Dürziler, öldürdükleri Arapları araba önünde gezdiriyor

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi gruplarla Bedevi Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Gece boyunca süren saldırıların ardından Hecri grubu kent merkezinden çekilirken, öğle saatlerinde karşı saldırıyla 4 kilometrelik ilerleme sağladı. Çatışmaların gölgesinde Dürzi militanların, öldürülen Arapların cesetlerini araç önünde teşhir ettiği görüntüler büyük infial yarattı.