Kıyamet balığı yine karaya vurdu! Bu kez çok daha yakında

Mitolojide felaketlerin habercisi olarak bilinen ve halk arasında “kıyamet balığı” olarak adlandırılan kürek balıklarından bir tanesi yine karaya vurdu. Yakın zaman önce ABD ve Meksika’da görüntülenen kürek balığı (oarfish) bu kez diğer noktalara göre ülkemize daha yakında olan Kanarya Adaları’nda kıyıya vurdu.

Ağustos ve Kasım’da ABD’de kıyıya vuran kürek balıklarının ardından bu, yakın zamanda teyitlenen üçüncü “kıyamet balığı” vakası oldu ve şimdiye kadarki en yakında görüntülenen balık olarak kayıtlara geçti.

NEDEN KIYAMET BALIĞI DENİYOR?

Derin denizlerin gizemli sakinlerinden biri olan kürek balıkları, genellikle 200 ila 1000 metre arasında yaşar. Ancak zaman zaman su yüzeyinde ya da kıyılarda görülmeleri, halk arasında felaketlerin habercisi olarak yorumlanır.

Başta Japon kültürü olmak üzere birçok kültürde “kıyamet balığı” olarak adlandırılan bu türün, büyük depremler ve tsunamiler öncesinde ortaya çıktığına dair inanışlar yer alır. Bu inanış, özellikle geçmişte yaşanan doğal afetler öncesinde kürek balıklarının kıyıya vurmasıyla daha da güçlenmiştir.

Related Posts

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Dağ yürüyüşü kötü sonlandı: 100 metreden yere çakıldı

İtalya’nın Trentino bölgesindeki Val di Fassa vadisinde trajik bir kaza meydana geldi. İtalyan haber ajansı ANSA ile devlet televizyonu RAI’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 yaşında olan bir Çek vatandaşı, Cuma günü öğleden sonra arkadaşlarıyla …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

‘Trump, Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık askeri yardım tahsis etmeyi planlıyor’

Trump’ın Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık askeri yardım tahsis etmeyi planladığı öne sürüldü.

Cumhuriyeti hedef alan Ahmet Hamdi Çamlı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı!

AKP’li Çamlı, “iftira ile çamur ve tantana” ile hedef alındığını iddia etti. Durumun devlet ve milleti rahatsız ettiğini söyledi.