Mezun olmadan para bastılar! Samsun’daki lise öğrencilerinden 38 milyon liralık satış

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Yemek Şöleni: 38 Milyonluk Ciro!

Meslek lisesi çatısı altındaki yiyecek hizmetleri bölümünde, ilçedeki taşımalı eğitim gören okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi iş birliğiyle yemekler hazırlanıyor.

Mutfakta malzeme temini, yemek üretimi, okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştiren okulda, öğretmenler, usta öğreticiler ve 143 öğrenci görev alıyor.

Günlük 4 bin 500 kişilik yemek üreten okulda, 2024 yılında 38 milyon liralık ciroya ulaşıldı.

Okul Müdürü Mecit Bedük, öğrencilerin pratik eğitim aldığını ve harçlıklarını kazandıklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl elde edilen 38 milyon liralık ciroya dikkat çeken Bedük, bu gelirin büyük bir kısmının giderlere harcandığını, kalan kısmın ise hazineye verildiğini, maaş ödemelerinde kullanıldığını ve öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

Dağıtım yapılan okullarda yemek artıklarının israf edilmediğini belirten Bedük, bunların toplanarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na gönderildiğini söyledi.

Bedük, okullarının uygulama oteliyle bölgeye konaklama hizmeti sunduğunu ve öğrencilerin burada pratik eğitim aldığını vurgulayarak, “Öğrenciler farklı mutfaklardan örnekler sunuyor ve yurt içi ile dışında staj fırsatları buluyor.” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Avrupa’da elektrik kesintisi: İspanya’da OHAL ilan edildi | “Dünyanın sonu mu geldi?”

İspanya ve Portekiz’in büyük bölümünde elektrik kesintileri nedeniyle ulusal acil durum ilan edildi. İspanya’da 30 bin polis görevlendirilirken, ülke genelinde OHAL ilan edildi.

Sezgin Tanrıkulu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Sağlığı yerinde, morali yerinde…’

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Tanrıkulu, “Aradan 40 gün geçmiş, ortalama bir gözlemciyi ikna edebilecek hiçbir delil ortaya konamadı şimdiye kadar ve yeni operasyonlarla hukuk dışı delil üretme çabaları var” dedi.

Kütahya’da 3,9 büyüklüğünde deprem

Kütahya’nın Simav ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sancaktepe’de korkutan anlar: Binanın balkonu çöktü

İstanbul Sancaktepe’de 5 katlı metruk binanın en üst katında bulunan dairenin balkonu çöktü. Binanın 3 yıldır boş olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: PKK’nın bir an önce silah bırakmasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’da yaptığı açıklamada,  “YPG ile yönetim arasında imzalanan anlaşmanın hayat geçmesini bekliyoruz. PKK’nın örgüt olarak yapılan çağrıya yanıt vermesini, silah bırakmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya’ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü İtalya’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir