Müebbetle yargılandığı davada 11 yıl 8 ay ceza aldı

Erzurum’da Kız Arkadaşlarına Laf Atan Ramazan Kanbur’u Öldüren Yalçın Çakıloğlu, 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum’da yaşanan olayda, kız arkadaşlarına laf attığı iddia edilen Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan bıçaklayarak öldüren Yalçın Çakıloğlu, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada haksız tahrik indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Haziran 2023 tarihinde Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Yalçın Çakıloğlu, Faruk K. ve kız arkadaşlarıyla yolda yürürken yanlarından geçen Ramazan Kanbur’a laf attığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Yalçın Çakıloğlu, elindeki bıçakla Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan yaralayarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çakıloğlu, karar duruşmasında hakkında verilen cezayı duydu.

“Küfürler etti, kaçtım yine peşimden geldi”

Yalçın Çakıloğlu, duruşmada, “Küfürler etti. Kaçtım. Yine peşimden geldi. Çıkan kavgada altta kalınca kendimi savunmak için hamle yaptım. Yaralandığını fark etmedim. Üzerimde benden büyük ve kilolu, uyuşturucu kullanan biri vardı. Kendimi savunmasam ben ölecektim. Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Yalçın Çakıloğlu’nu ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve haksız tahrik ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

“Ceza değil ödül verildi”

Olayın mağduru Ramazan Kanbur’un ağabeyi Muhammet Kanbur, mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu belirterek, “Geçen yıl kardeşim Ramazan Kanbur’u vahşice öldürdüler. Mahkeme, çocuğun birine sadece 11 yıl ceza verdi. Bu adaletsizlik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Ceza değil ödül verildi. Bu karar bizi yıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Çorum’da orman yangını

Çorum’un Çalyayla köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine yangına müdahale ediliyor.

İstifa eden AKP’li Birinci “ironidir” diyerek paylaştı: Kapki’ye 2 milyon dolar vekâlet ücreti az, 10 deme niyetindeydim

İstifa eden AKP’li Birinci “ironidir” diyerek paylaştı: Kapki’ye 2 milyon dolar vekâlet ücreti az, 10 deme niyetindeydim

Mısır: ‘Büyük İsrail açıklamalarını reddediyoruz’

Uluslararası toplumu Gazze’deki insani felaketi durdurmak için İsrail’e baskı yapmaya davet eden Mısır Dişileri Bakanı Bedr Abdulati, “Büyük İsrail” açıklamalarını da reddettiklerini söyledi.

AK Parti’ye geçen belediye başkanının ilk icraatı bu oldu

CHP’den AK Parti’ye geçen ve rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taktığı Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, ilk iş olarak makamına Erdoğan’ın portresini astı.

İmamoğlu müjdeyi Silivri’den duyurdu: ‘Gençlere güzel bir haberim var’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin yeni dönemde ilk öğrenci yurdunu Kadıköy’de açacağını duyurdu.

İsrailliler o ülkede mahsur kaldı!

Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, Bosna Hersek’e gelen 47 İsrail vatandaşı turistin pasaportları konakladıkları otelin resepsiyonunda yanlışlıkla çöpe atıldı. Cumartesi günü İsrail’e dönmeleri gereken turist kafilesinin pasaportlarının …