Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Dağ yürüyüşü kötü sonlandı: 100 metreden yere çakıldı

İtalya’nın Trentino bölgesindeki Val di Fassa vadisinde trajik bir kaza meydana geldi. İtalyan haber ajansı ANSA ile devlet televizyonu RAI’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 50 yaşında olan bir Çek vatandaşı, Cuma günü öğleden sonra arkadaşlarıyla …

Bakan Güler KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Görüşmede ikili savunma ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.