Sağlık Görevlisi İltica Etti, 8 Ay Maaş Aldı

Sağlık Bakanlığı, ABD’ye İltica Eden Sağlık Görevlisi Hakkında Soruşturma Başlattı

Sağlık Bakanlığı, geçici görevinin sona ermesinin ardından asli görevine dönmeyen ve 8 ay boyunca maaş almaya devam eden sağlık görevlisi hakkında disiplin soruşturması başlattı. Hakkında soruşturma açılan sağlıkçının aldığı paraların yasal faiziyle birlikte geri alınacağı belirtildi.

Geçici olarak Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Devlet Hastanesine atanan Mesut Uzuntaş’ın, görev süresi sona erdikten sonra görev yerine geri dönmediği ve ABD’ye iltica ettiği ortaya çıktı. Uzuntaş ve eşi, 8 ay boyunca görevde olmadıkları halde maaş almaya devam etti. Bu süre zarfında Uzuntaş’a yaklaşık 437 bin lira ödeme yapıldığı tespit edildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Uzuntaş’ın işe gelmediği tarihten itibaren mali açıdan değerlendirme yapmadıklarını belirtti. Bu durumun personel açısından haksız ödemelere ve kamu zararına neden olduğu gerekçesiyle disiplin soruşturması talep edildi. Talep üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçerek soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda Uzuntaş’ın yaklaşık 437 bin lira yersiz ödeme aldığı ve kamu zararına sebebiyet verdiği belirlendi.

Sağlık Bakanlığı, Uzuntaş’tan ödenen paranın faiziyle birlikte yaklaşık 518 bin lirayı geri almak için hukuki süreç başlatacak. Eğer Uzuntaş ödeme yapmazsa, ihmali bulunan diğer yetkililerden tahsil edilecek. Olayın ortaya çıkması, Uzuntaş’ın borçlu olduğu özel bir şirketin haciz talebiyle gün yüzüne çıktı. Şirket, maaşına haciz koymak istediği Uzuntaş’ın ABD’ye iltica ettiğini öğrenince durumu ortaya çıkardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

İdrar kaçırma, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sık görülen ancak tedavi edilebilir bir sağlık sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın nedenlerini ve etkili tedavi yöntemlerini anlattı.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir