Sanatçı Cem Akarsu tahliye oldu

Cem Akarsu, Direniş Bahar Şenliği’nde “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyipçi” sloganıyla tutuklanmıştı

Maçka Demokrasi Parkı’nda gerçekleşen “Direniş Bahar Şenliği”nde performans sergileyen sanatçı Cem Akarsu, söylediği “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyipçi” sloganı sebebiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Aynı etkinlikte yer alan gitarist Kaan Kaplan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Akarsu’nun avukatları, tutuklama kararına itiraz etti.

Sanatçı Cem Akarsu, akşam saatlerinde Marmara Cezaevi’nden tahliye edilirken, avukatı Saruhan Kadaifçi tahliye kararını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

“AÇIK BİR KANIT YOK”

Avukat Kadaifçi, yaptığı açıklamada, “Tahliye kararının kendisi zaten olması gereken bir şeydi ama bu sürecin kendisi başlı başına sorunlu” dedi. Cem Akarsu’nun 10 gün boyunca yaşadıklarının adeta bir alıkoyma durumu olduğunu vurgulayan Kadaifçi, “‘Zıplamayan Tayyipçi’ sloganını attığı iddiasıyla tutuklandı ama kolluk tutanaklarında ‘Tayyipçi’ kelimesi dahi geçmiyor, sadece ‘Zıpla’ şeklinde bir slogan yer alıyor. Cem Akarsu’nun bu sloganı attığına dair de açık bir kanıt yok. Sadece kalabalıkta bu sloganın atıldığına dair bir tutanak var” ifadelerini kullandı.

Kadaifçi, “Buna rağmen bir kişi tutuklanıyor ve 10 gün boyunca ciddi sıkıntılar yaşıyor. Evet, tahliye oldu ama zaten hiç tutuklanmaması gerekiyordu” diyerek kararın sevindirici olduğunu ancak sürecin başından itibaren hatalı yürütüldüğünü belirtti. Kadaifçi, dava sürecinin hala sürdüğünü, beraat kararı verilmediğini ve yargılamanın devam ettiğini söyleyerek, “Yargı sürecini takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Trump’ın ‘çocuk kavgası yorumuna Krelim’den sert yanıt

Trump’ın Ukrayna savaşını “çocuk kavgasına” benzetmesine Kremlin’den sert yanıt geldi. Moskova, savaşın Rusya’nın güvenliği ve geleceği açısından bir “varoluş meselesi” olduğunu vurguladı.

Trump: Elon Musk beni hayal kırıklığına uğrattı

Trump: Elon Musk beni hayal kırıklığına uğrattı

17 yıl hapisle aranan hükümlü mağarada saklanırken bulundu

Mersin’in Silifke ilçesinde ‘Silahla yağma’ ve ‘Hükümlü veya tutuklunun kaçması’ suçlarından hakkında kesinleşmiş 17 yıl 3 ay hapis cezası bulunan M. C., gizlendiği mağarada yakalandı. Emniyette götürülen M.C., tamamlanan işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı: Adımız kardeşlik soyadımız Türkiye’dir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle bir video mesaj yayınladı. Bayram mesajında Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Erdoğan, ‘Yarım asırlık terör belasından kurtulacağız. Şehit yakınlarını incitecek girişimlere izin vermedik.’ dedi. Erdoğan, ayrıca ‘Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye’dir’ mesajı verirken “86 milyon olarak ebedi kardeşliğimizi ve iç cephemizi güçlendirdiğimiz bir dönemde ana muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek isterim. Temennimiz yanlışta ısrarın bir an önce son bulması ve Türkiye’nin tüm renklerinin özellikle bayramlarda bir araya gelmeyi başarabilmesidir. Çünkü ülkemizin dört bir yanını süsleyen billboardlarda dediğimiz gibi adımız kardeşlik soyadımız Türkiye’dir.” ifadelerini kullandı..

İzmir’de kaçak etil alkol operasyonunda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

İzmir’de kaçak etil alkol operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TİS görüşmelerinde Cemil Tugay’ın kararı bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK/Genel-İş sendikaları arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yeni teklifin Başkan Cemil Tugay’ın onayına sunulması gerekçesiyle askıya alındı. Sendika temsilcileri, teklifin içeriğine dair henüz bir bilgi paylaşılmadığını belirtti.