Trump’ın dünürü Paris’e büyükelçi atandı

ABD Senatosu, Jared Kushner’ı Paris Büyükelçisi Olarak Onayladı

ABD Senatosu Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda, 45 “hayır” oyuna karşılık 51 “evet” oyu alarak Yahudi asıllı iş insanı Jared Kushner, ABD’nin yeni Paris Büyükelçisi olarak atanmasına onay verdi.

Jared Kushner, ABD Başkanı Trump’ın kızı Ivanka Trump ile evlidir ve babası Charles Kushner’ın yakın zamanda yemin ederek resmi olarak göreve başlaması beklenmektedir.

Başkan Trump, 30 Kasım’da yaptığı açıklamada, “ABD’nin Fransa Büyükelçisi olarak Charles Kushner’i aday göstermekten memnuniyet duyuyorum. O, ülkemizi güçlü bir şekilde temsil edecek, müthiş bir girişimci, hayırsever ve iş adamıdır.” şeklinde konuşmuştu.

Trump ayrıca, dünürünün ABD Holokost Anma Konseyi’ne atanmasından, New York ve New Jersey Liman İdaresinde komiser ve başkan olarak görev yapmasından ve aynı zamanda New York Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli önemli kuruluşların yönetim kurullarında yer almasından da bahsetmişti.

TRUMP’IN ÖZEL AF KARARI ALDIĞI İSİMLER ARASINDA YER ALDI

Charles Kushner, 2005 yılında vergi kaçakçılığı, seks tuzağı kurma ve yasa dışı seçim kampanyası bağışlar yapma gibi suçlamalarla yargılanmış ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Başkan Trump, görev süresinin sona ermesine kısa bir süre kala, 23 Aralık 2020 tarihinde Charles Kushner dahil olmak üzere birçok mahkum için af kararı vermişti.

ABD yasalarına göre, başkan suçunu itiraf etmiş ya da yargıç tarafından suçlu bulunmasına bakılmaksızın istediği kişiye af talebi verebilmektedir.

Related Posts

A Milli Takım’ın Bulgaristan maçının oynanacağı stat belli oldu

A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Bulgaristan ile karşılaşacağı maç Bursa’da oynanacak. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı müsabaka, 15 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak.

Bakan Yumaklı’nın Kayınvalidesi Vefat Etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kayınvalidesi Zarife Çayır, cenaze töreniyle defnedildi.

Trump, Gazze müzakereleri için Katar’a gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze için önerilen 60 günlük ateşkes planını görüşmek üzere Katar Başbakanı ile bir araya geliyor. Bu sırada ABD destekli yardım noktasında yaşanan izdihamda 20 kişi hayatını kaybetti. Gazze’de can kaybı 58 bini aştı.

Tarihi mezarlar orman yangında zarar gördü

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangınına havanın kararmasıyla birlikte karadan 24 arazöz, 12 su ikmal aracı, 16 itfaiye aracı, 3 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 5 treyler, 11 dış kurum desteği ve 220 personel ile yoğun şekilde müdahale …

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al!

‘Sallanıyor’ dedikleri binada hasar tespit edilmedi

Diyarbakır’da sallandığı ihbarıyla tahliye edilen binada hasar olmadığı tespit edildi.