Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, Pennsylvania Üniversitesi ile Yaptıkları İş Birliğiyle Kanser Tedavisinde Yenilikler Peşinde

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı önde gelen Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dirençli kanser tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’de üretilebilecek hücrelerin de kullanılması planlanıyor.

Türk Hekimler Uluslararası Uygulamaları Yakından İnceleyecek

Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerinden faydalanacak olan İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri, uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek alanlarında ilerleme kaydedecek.

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlık Sektöründe Dönüşüm Sağlıyor”

Ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir temel oluşturulacak olan iş birliği, bilgi üretimini, inovasyonu ve insan sağlığına katkıyı amaçlıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliğinin sağlık sektöründe ilerlemenin anahtarı olduğunu vurguluyor.

Hücre Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye’de öncü bir adım olduğunu belirterek, hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin Türkiye’de üretileceğini açıklıyor.

Geleceği Planlayan Bir Vizyonla Hareket

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor. İstiroti, iş birliğinin sadece kurumlar için değil, aynı zamanda hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

İdrar kaçırma, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sık görülen ancak tedavi edilebilir bir sağlık sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın nedenlerini ve etkili tedavi yöntemlerini anlattı.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir